Het Belang van Limburg

Kristoff ontgoochel­d in selectie Katusha

-

Alexander Kristoff begint met gemengde gevoelens aan de Tour. Niet alleen presteerde de Noorse spurter de voorbije maanden allesbehal­ve overtuigen­d, vooral het feit dat zijn vaste lead-out Michael Morkov de selectie niet haalde, zit hem dwars. “Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik met Morkov erbij de sterkste lead-out zou gehad hebben”, zegt hij. “Dat heeft mij ontgoochel­d. Maar blijkbaar wil men een team dat meer allround kan presteren en zich ook in de bergen kan tonen.” Het is niet de eerste keer dat er een haar in de boter zit tussen Kristoff en de ploegleidi­ng. Die laatste had eerder al kritiek op het gewicht van Kristoff. Voelt hij een gebrek aan vertrouwen? “Misschien een beetje”, antwoordt hij. “Het kan dat ik een kilo te zwaar stond. Maar mogelijk vinden ze mij dit jaar niet goed genoeg.” Toch hoopt Kristoff dat hij drie jaar na zijn dubbele ritzege in de Tour van 2014 straks opnieuw mag juichen. “Omdat de ploeg nog altijd sterk genoeg is voor een degelijke lead-out”, aldus de Noor die einde contract is bij Katusha en deze Tour over zijn toekomst zal beslissen. Of dat na deze nieuwe aanvaring ook Kathusha nog kan zijn? “Ze hebben mij een voorstel gedaan. Alles kan nog.”

 ?? Foto BELGA ?? De speerpunte­n van de Nationale Loterij in de Tour: (v.l.n.r.) Tim Wellens, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, André Greipel en Tony Gallopin.
Foto BELGA De speerpunte­n van de Nationale Loterij in de Tour: (v.l.n.r.) Tim Wellens, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, André Greipel en Tony Gallopin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium