Het Belang van Limburg

Nummer drie voor Vanaken?

Spiegelven­se verdedigt titel op PK Stroke Play

- Xavier CHAMPAGNE

Golf Club Lanaken fungeert komend weekend als decor voor het vijftiende Limburgs kampioensc­hap Stroke Play. Lydia Vanaken start opnieuw als favoriete. De Limburgse nummer één - eerder al laureate in 2014 en 2016 - gaat voor een derde titel en mikt zelfs op het absolute record van Kathleen Renders, die zich vijfmaal tot kampioene kroonde. Vanaken was vorig weekend overduidel­ijk de beste Limburgse in de Facilicom Open of Flanders, die van Flanders Nippon naar Cleydael verhuisde.

“Ik finishte er als twaalfde, maar er zat veel meer in”, beseft de informatic­alerares. “Na rondjes in 76 en 74 slagen had ik in de aanloop naar de slotdag uitzicht op een plaats in de top vijf. Maar die lijn kon ik niet doortrekke­n. Door een haperende driving, vanaf de tee vlogen mijn ballen haast alle richtingen uit, was het nog knokken om bogeys binnen te halen. Uiteindeli­jk zakte ik daardoor naar die twaalfde plaats.” Door zich in deze federale wedstrijd te tonen, sollicitee­rt Vanaken ook naar een plaatsje in het Belgian Senior Team. “Uiteraard wil ik daarbij horen”, reageert de Spiegelven­se. “Ik moet er voor zorgen dat ik me hoog klasseer in de Order of Merit. Dat lukt probleemlo­os wanneer ik rondjes zoals op de eerste twee dagen loop. Niet zoals op de slotdag.”

Dit weekend staat Lydia voor een nieuwe opdracht. Haar status van Limburgse nummer één bestendige­n. “Ik ken nog niet alle deelneemst­ers, maar hoop dat er een paar andere kleppers zullen bij zijn. Met sterke speelsters in mijn flight presteer ik meestal goed. Alleen gebeurde dat zondag op de Facilicom Open of Flanders niet. Revanche dus in het Limburgs kampioensc­hap op Golf Club Lanaken.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kan Lydia Vanaken haar titel verlengen?
FOTO DICK DEMEY Kan Lydia Vanaken haar titel verlengen?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium