Het Belang van Limburg

Pamela Anderson is vijftig

Het blonde icoon is stiekem brunette en andere weetjes over de Playboy-recordhoud­ster

- Nele COUNE

Als u zaterdagmi­ddag om 13.08 uur toevallig iets aan het drinken zou zijn om de start van de zomervakan­tie te vieren, hef dat glas dan ook maar eens op Pamela Anderson. Precies vijftig jaar geleden kwam de blondine – toen nog zonder haarverf en dus brunette – ter wereld in Canada. Ze kreeg meteen heel wat media-aandacht als eerste baby die geboren werd op de honderdste verjaardag van het land en de interesse van die media zou later in haar leven niet afnemen. Hieronder alvast enkele weetjes over het model als gesprekson­derwerp voor bij dat drankje.

HASSELT -

Labatt Beer

Anderson werd ontdekt tijdens een footballwe­dstrijd van de British Columbia Lions. Toen ze in beeld kwam op het stadionsch­erm werd het publiek wild en werd ze op het veld geroepen. Labatt bood de 22-jarige Canadese meteen een modellenco­ntract aan omdat ze toen net een T-shirt droeg van het biermerk. Niet veel later sprong ze ook bij Playboy in het oog.

Hyytiäinen

Pamela haar overgrootv­ader Juho Hyytiäinen was Fins. Toen hij als immigrant arriveerde, veranderde hij zijn naam in Anderson. En dat gaat, gelukkig voor Pamela, toch iets vlotter over de tong dan Hyytiäinen. Ze heeft via haar moeders kant ook Russische roots.

Bikini

Anderson stapte vier keer in het huwelijksb­ootje met drie verschille­nde mannen. Haar eerste huwelijk, met rocker Tommy Lee in 1995, was het meest spraakmake­nde. De twee trouwden 96 uur nadat ze elkaar hadden leren kennen. De bruid had genoeg aan een bikini voor de plechtighe­id, de bruidegom deed zelfs de moeite niet om een shirt aan te trekken. Ze hebben samen twee zonen Brandon Thomas Lee (21) en Dylan Jagger Lee (19), maar in 1998 strandde hun huwelijk. In 2006 was ze enkele maanden getrouwd met Kid Rock en met Rick Salomon probeerde ze het zelfs twee keer. Momenteel wordt ze gelinkt aan de Franse voetballer Adil Rami (31).

Playboy-record

Playboy kon 22 jaar rekenen op Pamela en haar lijf. Ze sierde veertien keer de cover van het naaktblad, een record. Ze is trouwens de laatste die volledig naakt geposeerd heeft voor Playboy in een speciale spread van 12 pagina’s in de uitgave van januari/februari 2016.

34DD

Dat de jarige heel wat te danken heeft aan haar figuur is geen geheim. Ze werd vooral bekend door haar boezem en dat weet ze zelf ook. “Mijn borsten hebben een vrij goede carrière gehad. Ik heb maar wat meegesurft op hun succes”, vertelde ze in een interview. Anderson liet haar borsten eerst vergroten naar 34D omdat “iedereen het toen deed”. Iets later voegde ze daar nog een D aan toe. In 1999, na de scheiding van Tommy Lee, liet ze haar implantate­n verwijdere­n. Vijf jaar later stapte ze terug binnen bij de plastische chirurg omdat ze zich niet meer zichzelf voelde zonder haar 34DD. “Ik zou er nu niets meer aan laten doen, want ik ben nu meer bezig met mijn gezondheid dan toen.”

Pop-up

Ze is niet enkel veel met haar gezondheid bezig, maar ook met het milieu. Ze zet zich als activiste in voor PETA en is veganiste. Anderson was als tiener al vegetariër nadat ze haar vader een dier zag schoonmake­n dat hij geschoten had tijdens de jacht. Op 4 juli opent ze het veganistis­che popupresta­urant La Table du Marché by Pamela nabij Saint-Tropez.

 ??  ??
 ?? FOTO ISOPIX ?? 50 jaar geleden zag Pamela Anderson het levenslich­t in het Canadese Ladysmith.
FOTO ISOPIX 50 jaar geleden zag Pamela Anderson het levenslich­t in het Canadese Ladysmith.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium