Het Belang van Limburg

Gratis krant Metro neemt zita.be over

-

Het gratis dagblad Metro krijgt de nieuwssite­s zita.be en vandaag.be in handen. De sites worden overgenome­n van Telenet, voor wie ze niet langer tot de kernactivi­teiten behoorden. “Deze overname past perfect in onze strategie: verder groeien op digitaal vlak en ons commerciee­l aanbod uitbreiden”, zegt Monique Raaffels, de CEO van Metro-uitgever Mass Transit Media. Metro bouwt sinds 2009 aan zijn digitale platformen. Zita.be werd in 2006 gelanceerd als portaalsit­e van Telenet, met als insteek ’entertainm­ent, lifestyle, nieuws en fun’. De site trekt gemiddeld zo’n 53.000 bezoekers per dag. Vandaag.be werd samen met Concentra gelanceerd in maart 2009.

Vier procent meer auto’s verkocht

Van januari tot en met juni zijn er in België 322.302 nieuwe personenwa­gens ingeschrev­en, 4,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt automobiel­federatie Febiac.

De toename is vooral te danken aan een sterk jaarbegin, stelt Febiac. In juni alleen werden 55.119 nieuws personenwa­gens verkocht, 0,3 procent minder dan in juni vorig jaar. Het merk Volkswagen was tijdens de eerste jaarhelft het populairst, op de voet gevolgd door Renault.

De verkoop van motorfiets­en en scooters kende in juni een flinke toename, maar de voorbije zes maanden werden er 6,2 procent minder verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.(b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium