Het Belang van Limburg

Jolien D’hoore pakt ritzege

-

Wat Van Avermaet, Gilbert en co. gisteren niet konden, deed Jolien D’hoore (27) wel: een ritzege pakken in een grote ronde. De Belgische kampioene won de vierde etappe in de Giro. “Een van mijn mooiste zeges ooit.” Chloe Hosking gooide na de finish in Occhiobell­o de armen in de lucht. Jolien D’hoore keek naar haar Australisc­he rivale en reageerde gevat: “Daar zou ik nog niet zo zeker van zijn.” En terecht, want de fotofinish wees de Belgische kampioene aan als winnares. “Het was een hectische etappe. Halfweg ontstond er een breuk en omdat de nummer twee in de stand, Annemiek Van Vleuten, er niet bij was, werd er doorgevlam­d. Met 50 rensters stoven we naar de finish, maar in de laatste 800 meter waren er nog twee rotondes, het was dus vrij gevaarlijk. Maar of het nu met een fiets verschil is of met één millimeter: winnen is winnen. Het was ook mijn enige kans in de Giro. Vanaf nu zal het werken worden voor klassement­svrouw Elisa Longo Borghini.”

Televisie

Het was meteen de zevende zege van het seizoen voor de vaandeldra­agster van het vrouwenwie­lrennen. Eerder dit jaar werd ze ook al wereldkamp­ioene ploegkoers met Lotte Kopecky. “In Italië krijgt de Giro wel wat weerklank, maar in België is mijn zege niet te zien. Waarom tonen ze dit niet op tv?”

Haar bede werd toch een beetje gehoord, want Karl Vannieuwke­rke toonde gisteravon­d wel beelden in het Tourprogra­mma Vive le Vélo. “Oef, dat is al iets”, reageerde D’hoore.

Ze focust nu op de WT-koers in Londen (29 juli) en daarna volgt haar grote doel dit seizoen: het EK in het Deense Herning op 6 augustus. “Dat is een vlak parcours, daar ga ik voor goud.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium