Het Belang van Limburg

Clepkens en Renson naar Lommel

- Piet DINGENS

Het zijn drukke tijden bij Lommel SK. De club nam zopas afscheid van Toon Lenaerts en haalde gisteren twee nieuweling­en in huis: doelman Michael Clepkens (Beerschot) en verdediger Jordan Renson (Club Brugge). Eerste aanwinst is dus de al langer aangekondi­gde Michaël ‘Mica' Clepkens. De 31-jarige doelman wordt door Beerschot-Wilrijk voor één seizoen uitgeleend aan de Noord-Limburgers.

“Ik heb daar nog een meerjarig contract en wilde dat niet zomaar laten vallen”, aldus de profkeeper uit het Brusselse Ganshoren. “Maar of ik nu uitgeleend of definitief getransfer­eerd wordt, speelt voor mij geen enkele rol. Vanaf nu ben ik met heel mijn hart bij Lommel. Een maand geleden was ik er nochtans rotsvast van overtuigd dat ik bij Beerschot zou blijven. Een gefundeerd­e uitleg voor mijn gedwongen vertrek heb ik nooit gekregen. Ze wilden een ander type doelman. Iemand die beter doet dan ik, al heb ik het vorig seizoen met amper 16 tegendoelp­unten in 33 duels allesbehal­ve slecht gedaan. Ik was serieus ontgoochel­d, maar koester intussen geen revanchege­voelens meer. Daarvoor is het leven te kort. Ik kijk liever vooruit naar een mooie nieuwe uitdaging met Lommel.” “Pas trouwens op voor de eerste amateurkla­sse”, waarschuwt hij. “We gaan een heel pak lastige wedstrijde­n voor de kiezen krijgen. Vorig seizoen was Beerschot de te kloppen ploeg, nu ongetwijfe­ld Lommel. Ze gaan ons overal met het mes tussen de tanden opwachten.”

Twee seizoenen geleden speelde de door de wol geverfde Ket met het Luxemburgs­e Dudelange nog in de Champions League tegen het Bulgaarse Ludogorets. “Een prachtige ervaring, maar ik wilde toch dat mijn vijfjarig zoontje me weer dichter bij huis zou zien voetballen”, lacht de man, die ook een verleden heeft bij Diegem, Racing Mechelen, Waasland-Beveren en Kortrijk. In Lommel moet hij (voorlopig) de strijd aangaan met de jonge Jarno De Smet.

Ex-Kanarie

Tweede aanwinst die gisteren voorgestel­d werd, is Jordan Renson. De 21-jarige polyvalent­e verdediger komt over van de U21 van Club Brugge, maar heeft ook een verleden bij STVV. “Schils, Swerten en Cauwenberg ken ik nog van daar”, lacht de Luikenaar. “Lommel staat erom bekend dat het de jeugd alle kansen geeft en daarom heb ik hier getekend voor twee seizoenen met optie op een derde. Ik woon nog in Luik, maar kan binnenkort drie à vier dagen in de week in vakantiepa­rk Vossemeren blijven slapen.”

Tom Van Imschoot meldde ook dat er nog een viertal aanwinsten in de pijplijn zitten, maar een doorbraak is niet voor morgen.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jordan Renson: “Ik ken Schils, Swerten en Cauwenberg nog van bij STVV.”
FOTO DICK DEMEY Jordan Renson: “Ik ken Schils, Swerten en Cauwenberg nog van bij STVV.”
 ??  ?? Michael Clepkens: “Ik heb het vorig seizoen met 16 tegengoals in 33 duels niet slecht gedaan.”
Michael Clepkens: “Ik heb het vorig seizoen met 16 tegengoals in 33 duels niet slecht gedaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium