Het Belang van Limburg

Zinken en Vanaken kampioen

- Xavier CHAMPAGNE

Remco Zinken en Lydia Vanaken hebben zich op Golf Club Lanaken tot Limburgse kampioenen gekroond. Zinken legde de basis voor zijn titel in de eerste ronde, door met 66 een nieuw baanrecord te vestigen. “Ik sloeg de ballen waar ik ze wilde hebben”, glunderde de Sittarter, die voor Royal Limburg uitkomt. “Blijkbaar was die score van 66 een nieuwe baanrecord op de hertekende baan”, aldus Zinken. “En daar ben ik terecht fier op. In de tweede en laatste ronde had ik aan 71 genoeg om de titel binnen te halen. Mijn droom is uiteraard tour profession­al te worden. Maar dan moet ik rondjes, zoals op de eerste dag van dit Limburgs kampioensc­hap, aan mekaar kunnen rijgen. Dat baanrecord smaakt dus naar meer.” Bram van Zandvoort, de Houthalens­e clubgenoot én landgenoot van Remco, werd tweede, de thuisspele­nde Oscar Parviainen derde.

Bij de dames leek Lydia Vanaken probleemlo­os naar een derde Limburgse titel af te stevenen. Haar jonge Spiegelven­se clubgenote Ana-Elena Kusters klampte echter aan, maar moest in het zicht van de finish de rol lossen. Bénédicte De Ceuster tikte als derde aan.

Moeizaam

“Het ging stukken moeizamer dan ik gedacht had”, reageerde Vanaken. “Door de aanhoudend­e regen van de eerste wedstrijdd­ag kreeg ik geen greep op mijn kort spel. En dat beterde niet in de tweede ronde. Gelukkig kon ik het hoofd koel houden en mijn favorieten­rol waarmaken.”

Christiane Panis en Swa Van Dingenen wonnen de titel in categorie 2, terwijl Millennium met de teamzege aan de haal ging. Paal haalde het vóór Golf Club Lanaken, Flanders Nippon Hasselt en Royal Limburg, die de tweede plaats deelden.

 ?? FOTO XC ?? Kampioenen Lydia Vanaken en Remco Zinken geflankeer­d door runnersup Ana-Elena Kusters en Bram van Zandvoort.
FOTO XC Kampioenen Lydia Vanaken en Remco Zinken geflankeer­d door runnersup Ana-Elena Kusters en Bram van Zandvoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium