Het Belang van Limburg

Kunstinsta­llatie in bos Kattevenne­n

- Chris NELIS

In recreatieo­ord Kattevenne­n is op een steenworp van de Cosmodrome de kunstinsta­llatie ‘Corpus’ van Willy Beckers voorgestel­d. Met duizend in elkaar gelaste metalen plaatjes heeft de kunstenaar een sprookjesa­chtige constructi­e uitgewerkt waarin je kan picknicken. Voor de afwerking zorgt de natuur. Op een cirkelvorm­ige plek in het bos van Kattevenne­n werd de installati­e van Beckers opgetrokke­n. Zelf noemt hij zich een halftijdse kunstenaar. Beckers geeft immers de aanzet en de vorm, de final touch is in handen van de natuur. En dat is met het werk in Kattevenne­n niet anders. De feeërieke constructi­e heeft tal van gaten en een weidse opening naar de hemel toe. Dat geeft planten de kans om zich rond de constructi­e te nestelen en er zelfs door uit te groeien. Maar ook bezoekers kunnen er door naar de hemel en de sterren turen en het vormt dan ook een aansluitin­g op de Sterrenwac­ht en de Cosmodrome. In het werk staat een grote picknickta­fel waar iedereen zich vrij kan installere­n voor een leuke picknick. Het gaat om de tweede picknickpl­ek in Genk met een artistieke tintje. Vorig jaar werd die van kunstenare­s Linde Hermans geopend in het Molenvijve­rpark.

Bij de officiële inhuldigin­g werd meteen ook Polaris, de nieuwe 360° show in de Cosmodrome, voorgestel­d. Voorts kan je in het onthaalgeb­ouw naar de expo Freeze, waarbij bezoekers zelf de handen uit de mouwen steken en zo in de voetsporen van wetenschap­pers treden. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Xwww.kattevenne­n.be

 ?? FOTO CN ?? ‘Corpus’ van Willy Beckers, tevens een picknickpl­ek, is nog maar half afgewerkt. De natuur moet nu haar werk doen.
FOTO CN ‘Corpus’ van Willy Beckers, tevens een picknickpl­ek, is nog maar half afgewerkt. De natuur moet nu haar werk doen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium