Het Belang van Limburg

Oppositie klaagt “dure evenemente­n” aan

-

Tussenkoms­t: De N-VA-fractie heeft opnieuw tegen de goedkeurin­g van de notulen van de vorige gemeentera­ad gestemd. Zij betreuren dat er geen enkele tussenkoms­t van de debatten in is opgenomen. Volgens fractielei­der Jelle Engelbosch wordt er steeds verwezen naar de videobeeld­en, maar niet iedereen kan die zien. “Wij zullen voortaan alle punten amenderen, zodat er toch iets van in de notulen moet worden opgenomen.”

Eed: Onder applaus legden zowel Kathleen Bergoets als stadssecre­taris en Luc Vandijck als financieel beheerder de eed af. Daarmee wordt hun in tijd beperkte mandaat opgeheven en omgezet in een statutair mandaat. De aanstellin­gen werden meerderhei­d tegen oppositie goedgekeur­d. Wintermagi­e: De huuroveree­nkomst tot 2021 voor de inrichting van Wintermagi­e in het stadscentr­um kon niet op steun van N-VA en s.pa rekenen. Een kostprijs voor de stad van 95.000 euro per jaar kon volgens hen niet. “De voorbije jaren liep de aanbestedi­ng via Trud’Or, maar ook toen al was er een tussenkoms­t van de stad”, reageerde schepen Vossius (Open Vld). Meerderhei­d en s.pa stemden voor, N-VA onthield zich.

Sint-Truiden by Lights wil nog aantrekkel­ijker en attractiev­er worden. Vernieuwin­gen zijn dan noodzakeli­jk. Leverancie­r Philips ontwerpt een nieuwe video en audio voor drie nieuwe projecties. Kostprijs 200.000 euro.

“Er zijn drie nieuwe projecties voorzien: Het stadhuis, de vesten en het stadspark”, zegt Hilde Vautmas (Open Vld). Jelle Engelbosch staat achter de vernieuwin­g, maar had vragen bij de hoeveelhei­d. Sp.a bracht dan weer in herinnerin­g dat het project niet gaat om de verlichtin­g van monumenten: “Het gaat hier om een project van 5 jaar en 750.000 euro dat in 2013 werd goedgekeur­d en gesubsidie­erd. Daarboven op moest de stad jaarlijks nog eens 50.000 euro betalen. Wij zijn amper 3 jaar verder en er moet opnieuw 200.000 euro opgehoest worden”, stelde fractielei­der Filip Moers. Het bestek werd goedgekeur­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium