Het Belang van Limburg

“Online tv is geen randversch­ijnsel”

VTM geeft tv-series tweede leven op smartphone of tablet

- Tom VETS

De soap ‘Familie’ is de komende twee maanden niet op het scherm, maar leeft wel verder in de online only-reeks ‘Jacht op Guido en Emma’, waarin acteur Vincent Banic en actrice Bab Buelens een prominente rol vertolken. “Dit online project is een bewuste strategie. Via deze weg bereiken we ontzettend veel jongeren”, klinkt het bij VTM. ‘Jacht op Guido en Emma’ is al de vierde internetre­eks die VTM rond ‘Familie’ voorziet. Het begon in 2014 met ‘De Zaak Thomas Feyaerts’, en ook in 2015 en 2016 ging VTM op dat elan verder. Elke dag wordt een aflevering van drie minuten op het publiek losgelaten.

“Mensen verwachten van zenders dat ze ook online aanwezig zijn en dat programma’s overal te bekijken zijn, wanneer ze dat willen. Daarom zetten we er bij Medialaan volop op in”, zegt woordvoerd­er Sara Vercautere­n. “Er hebben ondertusse­n al 1,7 miljoen Vlamingen een account op een van onze online platformen. Van de jongeren tussen 15 en 24 jaar heeft bijna driekwart een account bij ons.” Logisch dus dat ‘Familie’ online verder leeft. “De reeks ‘Niko op de Vlucht’ werd vorige zomer 7,8 miljoen keer bekeken. Zestig procent was jonger dan 25 jaar. De serie werd voor 73 procent via smartphone en tablet bekeken. Online is geen randversch­ijnsel meer.”

De nieuwe reeks ‘Jacht op Guido en Emma’ begint met de vrijlating van Ronald (Dimitri Duquennoy) uit de gevangenis. Hij zint op wraak, nadat Guido (Vincent Banic) hem in de tv-reeks verklikte bij de politie wegens illegale handel in gestolen wagens. Tijdens een tocht in de Ardennen worden Guido en Emma (Bab Buelens) opgejaagd wild.

Smartphone

Een online only-reeks vraagt een andere aanpak. “Deze keer moesten we veel zelf filmen”, vertelt Banic. “Volgens het verhaal filmen Guido en Emma hun tocht zelf met onder andere hun smartphone. Dat betekent

Bab BUELENS Emma in ‘Familie’ dat de kijker hetzelfde ziet als de personages. Je zit haast op de huid van de personages.” Volgens Bab Buelens was het filmen van de reeks intens. “Normaal werk je met een crew van enkele tientallen mensen. Nu zaten we in elke scène. Je moet deze spinoff niet gezien hebben om in september weer te kunnen volgen op tv. Maar het is wel aangeraden.” (lacht)

VTM voorziet deze zomer nog een andere online serie. ‘When I met you in the summer’ vertelt het verhaal van Quinten en zijn vrienden. Alles speelt zich af in en rond het Q-Beach House. De jonge bende is te volgen via de websites van Qmusic, Q2 en via de Q-app.

Normaal werk je met een crew van enkele tientallen mensen. Nu zaten we in elke scène

 ?? FOTO VTM ?? Een gezellige tocht in de Ardennen draait voor Emma en Guido deze zomer uit op een nachtmerri­e.
FOTO VTM Een gezellige tocht in de Ardennen draait voor Emma en Guido deze zomer uit op een nachtmerri­e.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium