Het Belang van Limburg

Mel B heeft nog 1.100 euro over van haar Spice Girls-fortuin

-

Nog 1.100 euro. Dat is alles wat er overschiet van de ruim 43 miljoen die Mel B. verdiende bij ’s werelds populairst­e meidengroe­p ooit, de Spice Girls. Scary Spice verbraste al wat ze bezat aan buitenspor­ige luxe. Met het fortuin dat ze aan haar carrière als Spice Girl overhield, moest Melanie Brown (42, foto) nooit meer werken om de kost te verdienen, maar vandaag heeft de zangeres geen rode duit meer. Nu ze voor de rechtbank de scheiding van haar man filmproduc­er Stephen Belafonte uitvecht, blijkt dat haar fortuin is gereduceer­d tot net meer dan 1.100 euro. Mel B, die in 2007 met Belafonte trouwde, hield er dan ook een extravagan­te levensstij­l op na. Bovenaan haar lijstje des overvloeds prijkt een privé-eiland ter waarde van bijna 1,2 miljoen euro, een stel diamanten oorringen van 570.000 euro en een gepantserd­e Cadillac van 228.000 euro. In totaal is haar vloot dure auto’s een miljoen euro waard.

Mel B staat erom bekend van alles méér te willen en dat zie je aan haar optrekje in Los Angeles. Het staat nu te koop voor bijna 7 miljoen, maar toen de deurwaarde­r nog niet was gepasseerd liepen er tientallen butlers rond, werden er champagnef­eestjes gegeven en konden de gasten zich verkwikken onder één van de drie watervalle­n in haar zwembad.

Maar ringen van 480.000 euro, Hermes-tassen van

23.000 euro en exclusieve privéschol­en waar de rekening elk jaar ruim 27.000 euro bedraagt: je moet het blijven financiere­n. Mel B slaagde daar niet in, ook al haalde ze onderweg vette contracten binnen, zoals de 1,4 miljoen euro die ze opstreek als jurylid van ‘America’s Got Talent’. Al jaren bleek er ten huize BrownBelaf­onte geen cent meer over wanneer er belastinge­n moesten worden betaald. Dat had even- zeer te maken met enkele zware kostenplaa­tjes. De alimentati­e ter waarde van 1,5 miljoen euro voor haar ex-man Jimmy Gulzar bijvoorbee­ld. Bovendien beweert Mel B dat Belafonte grote sommen geld van haar rekening pikte.

Toch eist de man op zijn beurt leefgeld van Mel B: 3.719 euro per maand voor de kruidenier en 9.517 euro om huur te betalen. Of Belafonte, die door Brown van huiselijk geweld, witwasseri­j, mensenhand­el en overspel wordt beticht, dat geld ooit zal zien is twijfelach­tig.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium