Het Belang van Limburg

“Geen fout gemaakt”

-

Fabio ARU

Astana Langsheen het uitgestrek­te golfterrei­n van het Club Med Hotel Ermitage in Vittel is het nooit onrustiger geweest als gisteren omstreeks 11 uur, toen Peter Sagan de wachtende pers tegemoet stapte om zijn afscheidsw­oorden te formuleren. “Goedemorge­n allemaal”, opende Sagan. “Bedankt om tot hier te komen.” Hij sprak rustig en strijdbaar. Als de gebeurteni­ssen hem emotioneel sterk hadden aangegrepe­n, was dat aan hem niet te zien.

In het middelpunt van steeds kleiner wordende cirkel aan camera’s beperkte de wereldkamp­ioen zich tot een korte mededeling: “Ik aanvaard de beslissing van de jury. Ik ben niet kwaad op hen, maar dat wil niet zeggen dat ik hun beslissing terecht vind. Ik heb geen verkeerde beweging gemaakt. Het was een gekke sprint, zoals er al veel zijn geweest in de Tour en zoals er nog veel zouden volgen. Ik vind het jammer voor Mark Cavendish, maar ik heb geen fout gemaakt.” Weggeleid door begeleider Gabriele Uboldi stapte Sagan in een klaarstaan­de ploegauto om koers te zetten naar zijn huis in Monaco. Vanuit de ramen van het hotel legden George Bennett en Robert Gesink (LottoNLJum­bo) ondertusse­n geanimeerd de achtervolg­ende persmeute vast.

Focus op Buchmann en Majka

Bij Bora-Hansgrohe hadden ze ’s ochtends nog de hoop gehad dat Sagan toch in de Tour zou blijven, al hoorde je ook dat hun formele protest vooral een manier was om zich juridisch in te dekken mochten er later eventueel schadeclai­ms komen. “Er was een gerucht dat we collectief uit de Tour zouden stappen”, zei manager Ralph Denk ’s ochtends aan ZDF. “Maar dat was een interpreta­tie van de Slovaakse televisie. Dat doen we zeker niet. Wij zien het wel helemaal anders dan de UCI, maar we zullen de beslissing sportief aanvaarden. Met Emanuel Buchmann en Rafal Majka hebben we twee renners die heel goed staan in het klassement. We focussen nu op hen, hoe jammer het ook is om zonder Peter verder te moeten.”(jpdv)

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Persbelang­stelling genoeg voor Peter Sagans laatste woorden in deze Tour de France.
FOTO BELGA Persbelang­stelling genoeg voor Peter Sagans laatste woorden in deze Tour de France.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium