Het Belang van Limburg

“Hopelijk volgen er nog veel”

Edon Zhegrova (18) maakt eerste doelpunt voor Genk

- Sven CLAES

De oefenwedst­rijd tegen Lierse SK zal voor eeuwig gegrift staan in het geheugen van Edon Zhegrova. Het 18-jarige Kosovaarse talent maakte op de terreinen van fusieclub KGS Bree-Beek immers zijn eerste officiële doelpunt voor KRC Genk. “Ik ben ontzettend gelukkig en ik hoop dat er nog vele mogen volgen”, glom Zhegrova van trots. Veel viel er niet te leren uit de oefenwedst­rijd tegen Lierse SK. Albert Stuivenber­g liet liefst 21 spelers opdraven en die kenden weinig problemen met de Pallieters.

KRC Genk wist zowel vóór als na de pauze de netten één keer te doen trillen. Op het kwartier belandde een afvallende bal in de voeten van Edon Zhegrova, die doelman Vanhamel kansloos liet. In de slotsecond­en van de eerste helft stopte Coucke een zwak ingeschote­n strafschop van Elgabas.

Invaller Ally Samatta zette, na een scherpe voorzet van aanwinst Manuel Benson, de 2-0eindstand op het scorebord. Opvallend: Seigers speelde een uur op het middenveld. De internatio­nals draafden het laatste half uur op. Opdracht volbracht dus. Vandaag vertrekt KRC Genk op stage naar het Nederlands­e Garderen om er de basis te leggen van een succesvol dertigste seizoen in de clubgeschi­edenis. “Er zal stevig de pees op worden gelegd”, blikte aanwinst Manuel Benson vooruit op het harde labeur. Doelpunten­maker Edon Zhegrova stal in Bree niet alleen de show met zijn blondgelok­te haren, maar ook met zijn eerste officiële doelpunt in Genkse rangen.

“Ik ben ontzettend gelukkig dat het mij gelukt is. Ik hoop alleszins dat er nog vele mogen volgen door hard te blijven werken. Ik besef dat de concurrent­iestrijd zwaar zal zijn, maar ik kan alleen mijn uiterste best doen. Ik ben graag in Genk. Ik geloof er sterk in dat we met deze spelersgro­ep kampioen kunnen worden.” De verwachtin­gen rond het Kosovaarse talent zijn immens in Genk. “Ik voel geen enkele druk van de buitenwere­ld. Alleen ik leg mezelf druk op. Ik ken mijn kwaliteite­n om de ploeg te helpen. Dit eerste doelpunt voor KRC Genk geeft een boost aan mijn zelfvertro­uwen. Dribbelen, assists geven, zelf scoren, daar houd ik van. In eigen land vergelijke­n ze me al sinds mijn tiende met Messi. Leuk. Maar ik heb nog een lange weg af te leggen, dat besef ik maar al te goed.”

“Nog progressie maken”

Aanwinst Manuel Benson (foto) mocht in de tweede helft opdraven tegen zijn voormalige werkgever. “Het was een speciale wedstrijd voor mij”, aldus de flankspele­r. “Ik heb zes jaar bij Lierse gespeeld. Het was een fijn weerzien met mijn oude ploegmaats. KRC Genk is een ander niveau dan Lierse. Ik begrijp dat ik nog progressie moet maken. Ik zal zeker niet teleurgest­eld zijn, mocht ik de eerste weken van het nieuwe seizoen naast de kern vallen. Het is aan mij om me te bewijzen.”

“Op zoek naar een

opvolger voor Castagne”

Het vertrek van Timothy Castagne naar het Italiaanse Atalanta laat een leegte achter in de Genkse defensie. “We zijn op zoek naar een opvolger voor Timo”, bevestigde Albert Stuivenber­g in Bree. “Maar momenteel is daar nog geen verder nieuws over.” Met Joakim Maehle trok KRC Genk al een nieuwe rechtsacht­er aan.

Leon Bailey in de tribune

Opvallende aanwezige zaterdagav­ond in Bree was ex-speler Leon Bailey, die in de tribune plaatsnam naast de geblesseer­de Nikos Karelis. De Jamaicaans­e flankspele­r ruilde in januari KRC Genk in voor het Duitse Bayer Leverkusen.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Edon Zhegrova stal in Bree niet alleen de show met zijn blondgelok­te haren, maar ook met zijn eerste officiële doelpunt voor Genk.
Foto TOM PALMAERS Edon Zhegrova stal in Bree niet alleen de show met zijn blondgelok­te haren, maar ook met zijn eerste officiële doelpunt voor Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium