Het Belang van Limburg

Ochoa nieuwe doelman Standard

-

Guillermo Ochoa (foto) is de nieuwe doelman van Standard. De Mexicaanse nummer één (1m85) tekent in Luik een verbinteni­s tot medio 2018. Ochoa was transfervr­ij, nadat zijn contract bij het Spaanse Malaga was afgelopen. Met de komst van Guillermo Ochoa is Sclessin een attractie rijker. De 31-jarige keeper speelde 87 interlands voor Mexico en is er nog steeds de nationale

nummer één. Met name op het voorbije WK van 2014 in Brazilië maakte Ochoa indruk met zijn spectacula­ire speelstijl. Ook op de voorbije Confederat­ions Cup kwam hij in actie.

Transfervr­ij

Vorig seizoen leende het Spaanse Malaga Ochoa uit aan Granada. Daar was hij teamgenoot van Mehdi Carcela (nu Olympiakos) en de Limburgse Braziliaan Andreas Pereira (nu ManUtd). Malaga besliste om het aflopende contract van de 87-voudig internatio­nal niet te verlengen waardoor hij transfervr­ij kon uitkijken naar een nieuwe werkgever. In een eerder stadium legde Ochoa een aanbieding van PAOK Saloniki naast zich neer, maar Standard wist hem wel te overtuigen. Ochoa is op dit moment op vakantie in Ibiza en moet zijn medische testen nog ondergaan. Sportief directeur Oliver Renard toonde zich op de clubwebsit­e alvast enthousias­t over zijn nieuwste aanwinst.

“Hij is een uiterst spectacula­ire doelman. Guillermo heeft ruime internatio­nale ervaring en hij is klaar voor een nieuwe uitdaging. Hij zal zeker een meerwaarde betekenen voor onze groep.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium