Het Belang van Limburg

Eindelijk sensatie op manic monday?

- Van onze verslaggev­er Paul DE KEYSER in Londen

XKirsten Flipkens speelt vandaag voor een stek in de kwartfinal­es van het dubbel. Een geladen duel, want haar partner, de Indische Sania Mirza, neemt het op tegen Martina Hingis (met de Chinese Chan), met wie ze in het verleden drie Grand slamtitels veroverde. *** In het gemengd dubbel ging Flipkens er aan de zijde van de Duitser Petzschner met 1-6 en 3-6 uit tegen de Wit-Russische Mirnyi en de Russische Makarova. *** Zizou Bergs, onze enige landgenoot in het juniorento­rnooi, verloor in de eerste ronde met twee keer 4-6 van de Amerikaan Danny Thomas. *** Venus Williams wordt dan toch niet verantwoor­delijk geacht voor het ongeval waarbij begin vorige maand een 78-jarige man om het leven kwam. Beelden van een bewakingsc­amera tonen aan dat ze groen licht had toen ze het kruispunt op reed en daarna moest stoppen voor een tegenligge­r die vlak voor haar linksaf sneed. Vandaag worden op Wimbledon alle achtste finales afgewerkt.

heet dat in het Londense jargon, ook al staan in slechts twee wedstrijde­n top 10-reekshoofd­en tegenover mekaar. Veel koppen zijn er in deze editie nog niet gerold.

monday

De Britse tabloids hadden het de voorbije week moeilijk om hun vette koppen gevuld te krijgen met sensatie vanop de

All England Club. Bij de mannen sneuvelden van de top 10-reekshoofd­en alleen Wawrinka en Nishikori, bij de vrouwen Pliskova en Cibulkova. Het heimwee naar het rampjaar 2013 was groot. Toen werd de tweede week ingezet met de helft van de top 10 bij de mannen (exit onder meer voor Federer en Nadal) en niet eens meer zoveel bij de vrouwen (Onder meer Sharapova, Azarenka, Wozniacki en Kerber out).

De grootste namen blijven dan weliswaar in de running, maar overtuigen deden ze niet echt. Venus Williams

XManic

trommelde vorige week méér dubbele fouten dan aces bij mekaar. Angelique Kerber lukte in drie matchen slechts één ace en ging bij haar service negen keer in de fout. Het zijn geen cijfers waarmee je Wimbledon wint.

Eens kijken misschien bij zevenvoudi­g winnaar Roger Federer? De oude meester vuurt geen kanonskoge­ls af zoals Milos Raonic, maar neemt geen overdreven risico en pikt op die manier ook wel zijn graantje mee. En àls hij naar het net oprukt is het drie van de vier keer prijs. Het recept van de grasspecia­list. Er zijn er echter nog die het kennen. Nog één rondje geduld, en dan gaat het knallen...

 ?? FOTO PHOTO NEWSPHOTO NEWS ?? Andy Murray.
door Roberto Bautista Agut (Spa, ATP 19)
FOTO PHOTO NEWSPHOTO NEWS Andy Murray. door Roberto Bautista Agut (Spa, ATP 19)
 ?? FOTO AFP ?? Angelique Kerber.
FOTO AFP Angelique Kerber.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium