Het Belang van Limburg

Tom Boonen legt foutloos racedebuut af

-

Tom Boonen heeft zijn debuut in de autosport tot een goed einde gebracht. In de 25 Uur van Spa Fun Cup werd hij 29ste op 118 deelnemers, ondanks problemen met een warmlopend­e motor. “Verdorie, we eindigen maar op 10 seconden van de 28ste”, kwam het competitie­beest in de voormalige wereldkamp­ioen wielrennen boven. “Dit was de ideale race om mee te beginnen. De auto is heel basic, maar wel leuk en best snel. De rijder maakt het verschil. Het ging beter dan verwacht.”

Boonen deelde zijn hippie-Kever met de ervaren autoracers Anthony Kumpen en Bert Longin en journalist Ruben Van Gucht. “Met zo’n teammaten was dit het ideale moment om te stelen met mijn ogen. Vooral de nacht was indrukwekk­end. Maar ik heb nog nooit in mijn leven zo weinig geslapen. Twee keer vijftig minuten, dat was alles.” De teammaats waren tevreden met het werk van de rookie. “Je kan zien dat hij een topsporter geweest is. We hadden een stressmete­r mee en Tom scoorde heel laag”, aldus Kumpen. Boonen was niet de enige blikvanger in de 20ste editie van ‘de langste race ter wereld’, waarvoor 15.000 toeschouwe­rs waren afgezakt naar ‘het mooiste circuit ter wereld’. Ook de familie Ickx liep in de kijker. Dochter Vanina reed een tijdlang in de top twintig, maar later zakten Larissa, Romain, Clément en Joy af door een aanrijding. Vader Jacky kroop alleen in de trainingen achter het stuur.

De zege ging naar het team Allure. Cédric Bollen en Guillaume Mondron waren voor de derde keer bij de winnaars. Voor Sébastien Kluyskens en Fred Bouvy was het de eerste keer.

 ??  ??
 ?? FOTO'S QUENTIN CHAMPION ??
FOTO'S QUENTIN CHAMPION
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium