Het Belang van Limburg

“Ik voel me bevrijd”

Cloë Ruette wint zowel in Maaseik als Excelsior Hasselt

- Rob KWANTEN

TORNOOIEN

‘T ELLEBOOGSK­E: Het duo Kums-Schroeders (DD6) won gisteren zowel de halve finale als de finale. Bart Meers en Jan Stifkens deden datzelfde kunstje over in DH7, net als Heidi Van Wijk en Johnny Daniëls in DG8. De duo’s Spaas-Minta (DG7) en Lemmens-Simons (DD7) grepen de titel na een super tie-break. TC LANDEN: An-Sofie Suy pakte de titel in enkel dames 3 ten koste van Jana Crabbé. Giel Gielis (EH4), Mike Rijneveld (EH6) Sofie Wilms (ED4) en Hilde Wintmolder­s (ED5) vielen ook in de prijzen.

NUCLEA: Geen dubbelslag voor Senne Geboers (C+15/2, TC Den Bruul). Hij won de finale bij de heren 4 wel van Glenn Van Herck, maar verloor een reeks hoger van Sepp Swartebroe­ckx (B+2/6): 7-5, 7-6. Bij de dames 3 is Sofie Caers nog ongeslagen dit seizoen. Ook Nathalie Hens kon haar geen halt toeroepen. Zeges waren er ook voor Johan Wuytens (H2), Siebe Verrydt (H5), Nick Vos (H6) en Eline Berghmans (D5). EXCELSIOR HASSELT: Bij de heren 1 won Loic Juszczak (Fayen-Bois TC) de finale tegen Laurens Verboven, die in de halve finale broer Maxim uitgeschak­eld had. In de hoogste damesreeks pakte Cloe Ruette de zege. De andere zeges gingen naar Dries Vandebrouc­k (H2), Vital Jacquemin (H4), Thibault Cavelier (H5), Emma Vanderheyd­en (D2), Kim Goeleven (D3) en Jade Daems (D5). MAASEIK: Nick Michielsse­n (heren 1 tegen Vincent Sterkens, Gym Olympiade) en Evi Nulmans (dames 1 tegen Cloe Ruette) slaagden er niet in een zege ‘thuis’ te houden. In de andere reeksen waren er overwinnin­gen voor Thomas Vleeschouw­ers (H3), Tuur Vos (H4), Jonas Coussee (H5), Brecht Bovend’Aerde (H6), Jasmine Palmaers (D3), An-Sofie Beckers (D4) en Iris Vanhoeff (D5). Cloë Ruette boekte gisteren een dubbelslag. De 16-jarige pupil van de Wilson Tennis Academy in Genk (A. nationaal nummer 39) schreef zowel het tornooi van KC Maaseik als Kon. Excelsior TC Hasselt op haar naam. Afgelopen winter speelde Ruette ook al enkele tornooien, maar door nederlagen tegen onder andere Magali Kempen, Emily Casteleyn en Mikhaela Boev kon ze nog geen hoofdprijs pakken. Dat deed ze gisteren dus twee keer wél. In Maaseik nam ze in drie sets de maat van Evi Nulmans (B-15/4), in Hasselt gaf haar tegenstand­ster Charlott Swaans al in de eerste set op.

“Nu ik zelf weer pijnvrij kan tennissen voel ik me bevrijd”, aldus Cloë. “Mijn ontwikkeli­ng werd de laatste jaren wat afgeremd, maar sinds lang heb ik het gevoel dat ik helemaal fit ben. In Tessenderl­o haalde ik vorige week vlot de finale, die ik dan verloor van Sofie Oyen. Geen schande, want zij heeft bakken internatio­nale ervaring.”

Top 100 halen

Ruette ruilde twee jaar geleden het Topsportce­ntrum van Tennis Vlaanderen in Wilrijk voor de

Cloë RUETTE WTA van Dries Beerden en co. “Ik wil de top 100 van het damestenni­s halen”, verklaarde ze toen nog ambitieus in deze krant. Maar zijn die ambitieus nog steeds aan de orde?

“Ik heb mijn internatio­nale aspiraties even aan de kant geschoven”, vertelt de studente moderne talen. “Ik wil mijn vertrouwen wat opkrikken en focus me dus vooral op het dames 1-circuit. Verder heb ik me ook ingeschrev­en voor de Justine Henin Juniors Cup, die dinsdag start. Ook in België in Luxemburg zal ik nog enkele ITFtornooi­en spelen. Op de ITF-tour wil ik me vooral amuseren en hoop ik anderzijds enkele mooie resultaten te kunnen neerzetten.” Hoewel Ruette haar ambities lijkt te hebben bijgesteld, blijft ze een trainingsb­eest. “Ik train nog steeds 20 uur per week. Gelukkig slaag ik erin om mijn programma op school goed af te stemmen op het tennisgebe­uren.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Cloë Ruette.
FOTO SERGE MINTEN Cloë Ruette.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium