Het Belang van Limburg

“Steeds beter in mijn ritme”

Elien Jolling pakt winst in Meulenberg en Neerpelt

- Gert SILLEN

Met eindzeges in Neerpelt en Meulenberg groeit Elien Jolling stilaan uit tot de onbetwistb­are figuur bij de dames 4. De Hasseltse is in deze reeks nu al 33 wedstrijde­n ongeslagen en leidt soeverein in het criterium. “Een positieve verrassing”, vat papa Koen de sterke prestaties van zijn 12-jarige dochter samen. “Wij, als ouders, hadden nooit verwacht dat Elien zulke hoge ogen zou gooien dit seizoen”, vervolgt Koen. “Het is haar eerste jaar dat ze mag meedoen in de open reeksen en die aanpassing is wel heel vlot verlopen.”

Wat heet vlot. Met de eindzeges in Neerpelt en Meulenberg schreef ze in 2017 al haar achtste en negende tornooiwin­st op haar naam en deze week realiseerd­e de C+30/1-speelster B+2/6) een perfo van jewelste door de negen reeksen hoger gerankte Lisa Vanheusden (B+2/6) uit te schakelen bij de dames 3.

“Die winst was mijn mooiste zege tot nu toe. Hoe ik verklaar dat het zo goed draait?”, herhaalt ze de vraag. “Ik heb duidelijk de goede vorm te pakken en ik kom steeds beter in mijn ritme. Mijn forehand is absoluut mijn sterkste troef en voorts vind ik van mezelf dat ik met mijn backhand de ballen regelmatig goed langs de lijn kan kloppen. Wat de zomer nog gaat brengen? Tot aan de vakantie in augustus blijf ik geregeld deelnemen aan tornooien. Als onze tweeweekse vakantie in augustus is afgelopen, zullen we de situatie van het klassement bij de dames 4 eens bekijken.” Ook opmerkelij­k is dat Elien in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen bij de dames 4 eveneens hoog gerangschi­kt staat.

Dubbelspel met papa

“Neen, hierin heb ik geen ambitie. Omdat er in het voorseizoe­n bijna geen tornooien in Limburg op de kalender staan, ben ik de provincieg­rens overgestok­en. Het was vooral de bedoeling om matchritme op te doen. Nu hier in Limburg genoeg tornooien zijn om in te schrijven, blijf ik in onze provincie.”

Nog opvallend is dat Elien deze week dubbelde met haar papa. “Nu het nog kan, omdat het klassenver­schil tussen Elien en mij nog niet te groot is. Ik ben maar een bescheiden speler, heb ik haar beloofd om enkele tornooien samen te spelen”, licht papa Koen toe. “Meulenberg kreeg de première. Het samenspel verliep nog niet echt zoals gewenst. We zijn nog niet goed op elkaar ingespeeld. Het oorspronke­lijke tennisidee bestond eruit dat wij, mijn vrouw en ik en onze dochters Elien en Lies, ooit samen zouden spelen. Ondertusse­n is tennis een positief uit de hand gelopen hobby aan het worden. Praktisch is het niet altijd even gemakkelij­k om de kinderen her en der te brengen. Soms moeten we ons opsplitsen of roepen we de hulp van grootouder­s in.” Nog dit: twee jaar jongere zus Lies moet niet onderdoen. Lies won dit weekend het Jeugdsterr­encircuit in Neerpelt bij de U11/2 en pakte in dezelfde jeugdreeks de Limburgse interclub en stoomt zich klaar voor de nationale eindronde in augustus.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De familie Jolling: papa Koen, mama An en de dochters Elien en Lies.
FOTO SERGE MINTEN De familie Jolling: papa Koen, mama An en de dochters Elien en Lies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium