Het Belang van Limburg

Vanavond The Classic

Manuela Soccol gaat voor derde zege op rij in Tessenderl­o

- Jacky STIJVEN

Vanavond heeft in de straten van Tessenderl­o voor de 32ste keer The Classic plaats. Na bijna twee maanden zonder competitie springt Manuela Soccol er opnieuw in de dans. De 29-jarige Genkse mikt in de 10 km op een derde zege op rij. Manuela Soccol won in mei nog wel Genk Loopt en de Bilzen Run. Maar het gevoel werd steeds slechter.

“Na onderzoek bleek dat ik met een allergie sukkelde, waardoor ik niet goed kon ademen. Daar kwam dan nog eens een infectie aan de luchtwegen bovenop. In plaats van op de piste een aantal chrono’s aan te scherpen, heb ik dan beslist om het een tijdje heel rustig aan te doen. Eén stapje achteruit om er straks twee vooruit te kunnen zetten”, vertelt Manuela Soccol.

Eind juni begon het op training opnieuw te vlotten.

“Om wat ritme op te doen, heb ik in Spijkeniss­e een 3.000m op de piste gelopen. Gezien mijn lange inactivite­it was ik met 10.11 niet ontevreden.” Hoofddoel voor de rest van het jaar wordt de marathon van New York in november. “Voor een snelle tijd is het parcours te lastig. Ik mik er vooral op een mooie plaats. In oktober loop ik ook nog een marathon in Zeeland, vooral bedoeld om het juiste ritme te vinden.”

Maar eerst gaat ze vanavond in het feestviere­nde Looi op zoek naar een derde zege op rij in de 10 km.

3.000 deelnemers

Feest is het vanavond ook voor het gros van de naar schatting 3.000 deelnemers. Zij zullen zich, aangemoedi­gd door duizenden supporters en een aantal muziekgroe­pjes, in de 4 en 10 km kunnen uitleven. Daarbij ook Tia Hellebaut. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de Chiquita Run over 1 km. De kinderen kunnen rekenen op de steun van de Minions en Gru, bekend van ‘De Verschrikk­elijke Ikke’. 16.00u: Start daginschri­jvingen Gemeenteli­jk Sportpark

19.00u: Chiquita Kids Run

19.30u: Jogging 4 km

20.00u: The Classic 10 km

Start Chiquita Kids Run & Jogging 4 km: Neerstraat

Start The Classic 10 km: Rijt Finish: Atletiekpi­ste Gemeenteli­jk Sportpark

 ?? FOTO MIST ?? Het wordt vanavond ongetwijfe­ld weer drummen voor de 32ste editie van The Classic in Tessenderl­o.
FOTO MIST Het wordt vanavond ongetwijfe­ld weer drummen voor de 32ste editie van The Classic in Tessenderl­o.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium