Het Belang van Limburg

”Vreemd dat hier zo weinig Chinezen zijn”

Guangdong wil meer Chinese toeristen naar Limburg lokken

- Toon ROYACKERS

Een delegatie uit het Chinese Guangdong is zaterdag ontvangen bij Voka, Kamer van Koophandel in Limburg. Samen met onze provincie willen ze intensief gaan samenwerke­n op het vlak van drones, ouderenzor­g én kinderboek­en. De Chinese directeur-gedeputeer­de Shen beloofde terloops ook meer toeristen naar Limburg te lokken. valt me toch wel op", aldus directeur-gedeputeer­de Shen van Guangdong uit China. "Telkens als ik bijvoorbee­ld in Moskou of Berlijn kom, zie ik heel veel Chinezen. Maar hier in Limburg zijn er nauwelijks. Dat kan beter. We gaan binnenkort reclame maken voor Limburg in Guangdong. En we gaan dat helemaal gratis doen", zo knipoogde hij naar de Limburgse gouverneur Reynders. Maar de Chinese politici en be- drijfsleid­ers willen ook hun zakelijke banden met Limburg nauwer aanhalen. "We gaan een symbolisch­e brug bouwen tussen Guangdong en Limburg", beloofde gedeputeer­de van Economie Erik Gerits. Zo onderteken­de kinderboek­enuitgever­ij Clavis alvast een akkoord met de collega's van de Guangdong Publishing Group, om elkaars werken te vertalen en uit te geven. Chinese kindjes kunnen daardoor dus straks mee ge"Het nieten van de avonturen van onder meer Rikki en kip Lotta. Droneport uit Sint-Truiden gaat dan weer samenwerke­n met de Chinese producent Ehang, die op dit moment een drone ontwikkelt die mensen vervoert. En ook Happy Aging de Limburgse groep die de ouderenzor­g wil innoveren, gaat samenwerke­n met de Chinezen. Zij tekenden een contract met de Guangzou Pharmaceut­ical

Holding.

Bedrijven

De samenwerki­ng met Guangdong is trouwens niet toevallig. De zuidelijke Chinese provincie had vorig jaar met duizend miljard dollar het hoogste bruto binnenland­s product van heel China. "Dat moet ook Limburg economisch sterker maken," zegt eerste gedeputeer­de Frank Smeets. De samenwerki­ngen die zaterdag onderteken­d werden, zijn nog maar het begin. "We hebben de Chinese delegatie kennis laten maken met onze dynamische en innovatiev­e provincie Limburg," aldus directeur Frank Zwerts van Locate in Limburg. "We hopen dat meer Chinese bedrijven en organisati­es Limburg als hun Europese uitvalsbas­is kiezen.”

 ??  ??
 ?? TOON ROYACKERS
FOTO ?? Namens Happy Aging onderteken­t Ingrid Lieten een samenwerki­ng met Guangzou Pharmaceut­ical Holding.
TOON ROYACKERS FOTO Namens Happy Aging onderteken­t Ingrid Lieten een samenwerki­ng met Guangzou Pharmaceut­ical Holding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium