Het Belang van Limburg

Jakke Van de Vijver verpulvert wereldreco­rd scootmobie­l

-

Op de vooravond van zijn 52ste verjaardag heeft Kampenaar Jan Van de Vijver het wereldreco­rd scootmobie­l rijden verbeterd met 112 km. Het vorige record staat op naam van Sylvain Lucas uit Beringen die vorig jaar rond de Paalse Plas in totaal bijna 324 km op de teller zette. “Het was zwaar, maar het was de moeite, zuchtte Jakke toen hij op het podium gehuldigd werd voor zijn prestatie. “Vooral tussen 4 en 7 uur vanmorgen was het lastig door de kou en de mist. Gelukkig waren er altijd sympathisa­nten om mij te begeleiden. Toen om 6.30 uur het record al verbroken was, begon stilaan de zegetocht die rond het middaguur werd afgesloten met in totaal 436 km op de teller.”

Batterijen­slag

“Het technische aspect van deze ondernemin­g was uiteraard heel belangrijk. De actieradiu­s van de batterijen is immers beperkt en de oplaadtijd bedraagt 15 uur. Gelukkig kon ik hiervoor terugvalle­n op technische bijstand van 3 Limburgse bedrijven die klaar stonden met reservebat­terijen. Voor een officiële registrati­e als wereldreco­rd moeten deurwaarde­rs ingeschake­ld worden, maar dat was onbetaalba­ar. Ik hoop dat ik via het gesponsord­e trackingsy­steem voldoende bewijzen kan voorleggen.”

Terwijl Jan zich de voorbije maanden toelegde op de technische facetten, was zijn echtgenote Wendy in de weer om het randgebeur­en met muzikale optredens te organisere­n. “De opbrengst van dit evenement willen wij doorstorte­n aan het plaatselij­ke arbeidszor­gcentrum De Oogst”, besluit een uiterst tevreden Jakke achter zijn frisse Duvel.

 ?? FOTO SB ?? Jan Van De Vijver legde in 24 uur 436 km af met zijn scootmobie­l
FOTO SB Jan Van De Vijver legde in 24 uur 436 km af met zijn scootmobie­l

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium