Het Belang van Limburg

“Dit is Robbie f*cking Williams!”

Werchter Boutique gaat overstag voor bad boy

- Wim JACOBS

“Let me entertain you!” Robbie Williams (43) hield woord en pakte Werchter Boutique zaterdag moeiteloos in, na een voorprogra­mma vol Belgen en een Nederlande­r. Een vergane glorie die al jaren geen noemenswaa­rdig nieuw werk meer produceert? Kan zijn, maar popmuziek is plezier maken, en dat kan The Robster als geen ander. De Brit toonde zich tegelijk arrogante bad boy, lieve knul, komiek en rasartiest. “God Bless Our Robbie!

He is king of song. He can rock all night long.” (God zegene onze Robbie! Hij is de koning van het lied, hij kan de hele nacht rocken, nvdr.) Met een zelfverhee­rlijkende tekst op de melodie van het officieuze Britse volkslied Land of Hope and Glory: zo kwam de superster zaterdag de bühne op. Arrogant? Noem het humoristis­ch, met lef en zelfkennis. Verwachtin­gen scheppen én die ook waarmaken: dan klaagt niemand.

‘The Heavy Entertainm­ent Show’, een van zijn recente songs, opende het circus. Robbie stond als een bokser – lange cape, de handen hoog en omringd door knappe dames – klaar om Werchter Boutique knock-out te slaan. ‘Let Me Entertain You’ was punch twee, gevolgd door een eerste van vele vuurwerksa­lvo’s. De weide, 40.000 man sterk, kirde van plezier. “I’m Robbie F*cking Williams!”, gooide de superster er met de grijns achteraan. Alsof we

dat nog niet wisten.

Met de billen

bloot

Tijd om dolle humor boven te halen. Williams draaide zich om, hief zijn rok – jawel – op en toonde zijn met de jaren voller geworden billen. Nog meer stand-upcomedy: Williams spotte een vrouw met een foto van een baby. “Wacht! Is dat de mijne? Verdorie, hij heeft mijn neus. ‘Love Of My Life’ is voor deze mommy.”

Fan Kate mocht het podium op, ook voor haar had Williams een en ander in petto. “Ik neem een kauwgom, mijn adem stinkt naar koffie. Nadien gaan we ‘Somethin’ Stupid’ zingen. Oké?” Kate moest een masker aantrekken waardoor ze als Miss Piggy klonk, Robbie bleef met een tronie vol deugnieter­ij volhouden dat zijn deerne net Kylie Minogue was. Ingestudee­rde grappen die hij elke avond herhaalt, maar het was fijn om eens een popartiest te zien die zichzelf niet altijd te serieus neemt. Getuige de grijns na elke ‘gemeende’ opmerking over lichaam of leeftijd.

Duet met vader

Het muzikale luik was gelukkig niet om mee te lachen. Williams had een steengoede band achter zich, kon rekenen op sterke zangeresse­n én was in Werchter voor zijn doen ook verdraaid goed bij stem.

Fans hielden ook de smartphone best bij de hand. Om vast te leggen hoe de zanger cover ‘Freedom ’90’ opdroeg aan George Michael en om de omhelzing met zijn vader Pete Conway niet te missen. Conway had zich in een strak pak gehesen om samen met zoonlief vanuit een oude sofa ‘Sweet Caroline’ te brengen. “Ik zag als kleine jongen hoe mijn vader met dit nummer het publiek op zijn hand kreeg. Ik wist dat ik zanger zou worden.” De bad boy had alweer harten veroverd. Minpuntje: de zoutloze a capellacov­ermedley waarin hij het publiek zijn teksten liet afmaken: ‘Rehab’, ‘Stayin’ Alive’ – voor een keer ‘Toilets Are Free’ – en ‘Don’t You Want Me’. Het was overbodig, genoeg goeie songs in de plantenbak om de avond te vullen. ‘Millenium’, ‘Rock DJ’ en ‘Strong’ bijvoorbee­ld. Die laatste was de versie van het One Love Manchester-benefietco­ncert. “Ik heb de tekst aangepast. Zingen jullie mee? “We’re still strong, we’re still singing our song!” ‘Angels’ was uiteraard hét hoogtepunt, Williams gooide er nog symbolisch ‘(I did it) My Way’ achteraan. En dat was niet gelogen.

 ?? FOTO'S RAYMOND LEMMENS ?? Robbie: bad boy én lieve jongen.
FOTO'S RAYMOND LEMMENS Robbie: bad boy én lieve jongen.
 ??  ?? Borsato kon met een wisselvall­ige show niet helemaal overtuigen.
Borsato kon met een wisselvall­ige show niet helemaal overtuigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium