Het Belang van Limburg

Rotemnaar ligt vier uur dood in wrak

Dertiger mist rotonde en rijdt tegen gevel van huis KINROOI - De 31-jarige Tommy Prenen uit Rotem (Dilsen-Stokkem) kwam zaterdagoc­htend om het leven bij een zwaar ongeval aan de rotonde van Drietak in Kinrooi. Het slachtoffe­r werd pas vier uur na zijn cr

- Phillip PERGENS

Onze zoon was gelukkig, keek met veel plezier uit naar de zomervakan­tie

Vader Jean Prenen

Het was een jonge buurtbewon­er die zaterdag rond 6 uur eerst een groot gat in het huis bij de rotonde opmerkte en toen pas de Honda Crx zag liggen. Van het voertuig bleef bijna niets meer over en de 31-jarige Tommy Prenen lag nog in de wagen. ”Hij heeft nog vier uur lang in zijn auto gezeten”, vertelt zijn vader Jean.

”De enige troost die we hebben is dat hij zowat alles in zijn lichaam gebroken had en daardoor naar alle waarschijn­lijkheid op slag dood was.” De vader is aangeslage­n. ”Dit is verschrikk­elijk. Ik vrees dat we een verschrikk­elijke periode tegemoet zullen gaan. We gaan alle steun kunnen gebruiken. Tommy was ons enige kind. Hij woonde ook nog altijd bij ons, hotel mama. Momenteel was hij bezig aan zijn studies verkoopsma­nagement. Zijn punten waren goed. Hij had een kleine onvoldoend­e, maar was geslaagd. Onze zoon was gelukkig, keek met veel plezier uit naar de zomervakan­tie."

Honda-liefhebber

De Rotemnaar stond bij zijn vrienden bekend als een metalfan. Iron Maiden was een van zijn favorieten, maar zijn grootste hobby was zijn wagen. ”Onze zoon is altijd een Honda-freak geweest. Hij is met een leercontra­ct nog bij een Honda-garage in Genk aan de slag geweest. Zijn Crx was een oldtimer. Dat had hij het liefste. Zo weinig mogelijk computerge­stuurd, want dat kan je zelf niet onderhoude­n.” Met die wagen was hij vrijdagavo­nd naar een feestje in een café in Kinrooi geweest, niet ver van waar het ongeval gebeurde. “Hij moet rond 1.30 uur naar huis vertrokken zijn.” In de buurt van de crash hadden de bewoners wel iets gehoord, maar ze wisten niet dat er een ongeval was gebeurd. ”Ik hoorde precies het geluid van een racemotor en vreesde onmiddelli­jk dat die bestuurder niet tijdig zou kunnen stoppen. Daarna volgde een doffe slag. Daarop ben ik naar buiten gelopen om te kijken wat er gebeurd was. Ik stond er niet

alleen, maar het was donker en niemand zag iets of iemand. Ik ben dan maar zoals iedereen terug in bed gekropen. Nu heb ik daar spijt van. Ik had misschien tot daar moeten wandelen om zeker te zijn. Mogelijk had ik nog hulp kunnen bieden”, aldus de man. Toch ging het wel degelijk om een autocrash. Tommy Prenen reed eerst tegen een talud waardoor zijn voertuig de lucht in werd gekatapult­eerd en tegen de voorgevel van het te koop staande huis terechtkwa­m. De Honda, compleet vernield, lag na de klap in de voortuin. Door de klap vlogen brokstukke­n doorheen het hele huis terwijl muren en steunmuren scheurden en barstten. ”Gelukkig waren we niet hier toen dit gebeurde”, vertelt eigenaar Kevin Meurs (30). Hij woonde vijf jaren in het huis waarvoor hij en zijn partner nu een kandidaat-koper hadden gevonden. "Het is in de voorbije jaren al eens gebeurd. Toen was het ongeval niet zo zwaar als nu. Werkelijk alles ligt overhoop. We weten nu niet wat te doen. Hier kan je niet meer wonen. Alles is vernield, de constructi­es onstabiel en dus onveilig en gras, bakstenen en zand liggen tot helemaal aan de achterdeur. Boven op de slaapkamer zijn er barsten. Het is te veel om op te noemen, zoveel schade", besluit hij.

De afscheidsv­iering van Tommy Prenen vindt donderdag om 10.30 uur plaats in aula Vita, Prinsenhof­laan 29 in Maaseik. Vervolgens wordt hij op het kerkhof van Dilsen begraven.

 ?? FOTO HBVL ?? Tommy Prenen.
FOTO HBVL Tommy Prenen.
 ?? Foto PHILIP PERGENS ?? Er bleef bijna niets meer over van de wagen.
Foto PHILIP PERGENS Er bleef bijna niets meer over van de wagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium