Het Belang van Limburg

Gent totaal andere keeper”

-

Het was gisteren alsof Castro nooit was weggeweest in Almelo. Ook tijdens het ontbijt zat hij op zijn vaste plek in het Polman Stadion. Maar deze keer waren er wel veel priemende blikken op hem gericht, nadat zijn transfer naar AA Gent in extremis afsprong. “De donderdag voor de eerste training kreeg ik het bericht dat AA Gent mij wilde overnemen”, aldus Castro. “Twee dagen later waren de clubs akkoord. Zondag volgde het afscheid en pakte ik mijn spullen. Maandag sprak ik met AA Gent over de laatste details van de overgang. Toen ging het mis. Zij bleken een totaal ander type doelman te zoeken dan ik ben. De meningsver­schillen lagen zo ver uit elkaar dat het beter was om de samenwerki­ng niet aan te gaan. Ik ben een rustige keeper die geen gekke dingen doet en gewoon zijn mannetje staat. Zij zochten een tegenoverg­esteld soort keeper. Raar, gezien de moeite die zij deden en de overeenkom­st die gesloten werd met Heracles. Maar ze hadden blijkbaar geen goed beeld van wie Bram Castro is.” Leuk was anders. Castro keek uit naar een nieuw Europees avontuur en hij wilde vaker bij zijn gezin zijn. Toch slaagde hij er naar eigen zeggen snel in om zich over die tegenslag heen te zetten. “Eerst schoot het ongeloof door mijn hoofd. Het is een tik die je krijgt, ook op mijn leeftijd. Toch is het misschien juist die leeftijd die me in staat stelt om dit snel achter me te laten en aan het seizoen te beginnen. Gelukkig zijn ook mijn vrouw en kinderen er goed mee omgegaan. Zij steunen mij in alles. Natuurlijk was het makkelijke­r geweest in de situatie zoals die leek te worden. Maar goed, dat het mis is gelopen, is blijkbaar de voetbalwer­eld.”

Contract tot 2018

Geluk bij een ongeluk: de huur van zijn appartemen­t in Nederland had Castro nog niet opgezegd en de meubels stonden er nog. Hij kon er zo weer zijn intrek nemen. Zijn contract bij Heracles eindigt pas in de zomer van volgend jaar.

“Ik ga ervan uit dat ik tot dan in Almelo blijf. Maar goed, het blijft voetbal. Daar is de voorbije week het voorbeeld van. Ik ga me honderd procent geven. Mijn terugkeer voelt goed. Ik ben blij om weer deel uit te maken van de club.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium