Het Belang van Limburg

KAMPIOENEN MAKEN PLANNEN

Agenda’s van Kampioenen ook na derde film volgeboekt

- Raymond DE CONDÉ

Nu de laatste draaidag voor de derde film van FC De Kampioenen achter de rug is, kunnen alle acteurs en actrices zich stilaan op hun verdere toekomstpl­annen richten. Want ook al komt ‘De Kampioenen 3 Forever’ pas op 20 december in de zalen, tot dan zitten de meesten niet stil. Van schrijven over politieke mandaten tot zingen: dit zijn de plannen van de Kampioenen.

An Swartenbro­ekx

An Swartenbro­ekx was coscenaris­te en script editor van de derde kampioenen­film, en ook in de toekomst legt ze zich almaar meer toe op schrijven. Ze heeft zelfs een zesdelige serie in de pen voor de Nederlands­e televisie. “Het is nog heel pril. Ik ben bezig aan de synopsis van ‘Superschoo­l’, naar de bestseller van Eric van ‘t Zelfde. In dat boek beschrijft hij zijn beleveniss­en als directeur van een van de slechtste scholen van Nederland. Het is een schitteren­d verhaal, maar de makers zoeken nog een Belgische coproducen­t.” Daarnaast werkt Swartenbro­ekx aan een kortfilm. “Dat is een genre dat ik altijd al bewonderd heb. In zeven minuten een verhaal vertellen is een aantrekkel­ijke uitdaging.”

Jacques Vermeire

Zit samen met Kurt Van Eeghem, Walter Grootaers en Gerty Christoffe­ls in de laatste rechte lijn voor de première van de theatersho­w ‘1-2-3 Wijzen is Onbeleefd’. De tweede zaalshow van ‘De 3 Wijzen’ is voor het eerst te zien op de Gentse Feesten.

Marijn Devalck

Marijn Devalck is schepen van Cultuur en Toerisme en OCMWvoorzi­tter in Brakel. “Dat laatste wilde niemand doen en ik besef nu waarom: het is een pak werk. Daarom heb ik beslist om geen acteeropdr­achten meer te aanvaarden. Maar zingen blijf ik doen: bij de VRT Big Band en samen met Liliane Saint-Pierre in ‘Compagnons de la Chanson’, een programma met Franse liedjes. We nemen elk een helft voor onze rekening en de finale doen we samen.”

Jaak Van Assche

‘Fernand’ wordt vandaag 77 en blijft actief als tv- en theateract­eur. Hij begint binnenkort aan de vierde reeks van ‘De Zonen van Van As’, blijft ook in de cast van ‘Familie’ en gaat begin volgend jaar op tournee met het sprookje ‘De zonde zon zon’, waarin hij een tovenaar speelt. Op 26 februari te zien in De Boogaard in

Sint-Truiden.

Herman Verbruggen

‘Markske’ is klaar om op vakantie te gaan in Frankrijk. Voor het najaar heeft hij niet meteen plannen. “Niet erg want ik heb een enorm drukke periode achter de rug, ik zoek naar een evenwicht tussen familie en werk. Ik ben blij met

even een reset.”

Loes Van den Heuvel

Zal in februari te zien zijn in de theaterpro­ductie ‘Monster van de Dijle’.

Johny Voners

Toerde eerder al met liedjes van zijn grote held Charles Aznavour en gaat volgend jaar opnieuw op tournee, dit keer met Nederlands­e vertalinge­n van werk van Aznavour. “Ik ben er altijd tegen geweest om die chansons te vertalen maar nu proberen we het.”

Carry Goossens

Is bezig met de opnames van de derde reeks ‘Professor T.’, waarin hij de decaan speelt van de universite­it waar T. doceert. Gaat in september naar Memphis en Nashville om zich te laten inspireren voor zijn programma waarin hij countrykla­ssiekers zingt onder begeleidin­g van het Bobby Setter Trio. In het najaar op tournee met ‘Viva Minerva’, een nostalgisc­he komedie rond het Antwerpse fenomeen Radio Minerva. Vanaf 18 januari speelt Goossens in ‘Assisen’ in Theater Elckerlyc aan de zijde van Francesca Vanthielen.

Niels Destadsbad­er

Heeft een bijzonder drukke zomer als zanger. Moest dinsdag met de helikopter naar Antwerpen om tijdig al zijn engagement­en na te komen. In het najaar trekt hij het theater in met ‘Niels klapt uit de biecht’. Werkt aan een tweede seizoen van het VTM-programma ‘De Wensboom’.

Ben Rottiers

Geeft workshops scholen.

Tuur De Weert

Ann Tuts

Expressie

Danni Heylen

op Heeft zijn agenda afgestemd op de opnamen van de film. Kijkt uit naar nieuw werk in het theater. Ann Tuts is vanaf oktober te zien in het Fakkelthea­ter in de komedie ‘Vapeurs’, en krijgt een rol in de musical ‘40- ‘45 van Studio 100. De première is pas in oktober 2018. Tuts speelt begin volgend jaar ook nog in ‘Cyrano’ van theatergez­elschap Het Ongerijmde. Doet het in het najaar rustig aan en komt in februari terug met ‘Het Kwartet’, een stuk van Ronald Harwood over vier artiesten op leeftijd die de kans krijgen om nog één keer te schitteren. Het stuk werd in 2012 door Dustin Hoffman verfilmd met onder meer Maggie Smith en Billy Connolly.

 ?? Foto LDS ?? Carry Goossens en Jacques Vermeire.
Foto LDS Carry Goossens en Jacques Vermeire.
 ??  ??
 ?? Foto CARLO COPPEJANS ?? Niels Destadsbad­er.
Foto CARLO COPPEJANS Niels Destadsbad­er.
 ?? Foto HBVL ?? Danni Heylen.
Foto HBVL Danni Heylen.
 ?? Foto TP ?? Herman Verbruggen.
Foto TP Herman Verbruggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium