Het Belang van Limburg

Krachten gespaard voor rit van vandaag

-

138ste op 34 minuten en 38 seconden van Bardet. Ik besef dat mijn supporters en familie niet warm worden van zo’n uitslag. Ik weet dat ik beter kan. Het loont niet de moeite om af te zien voor een verre ereplaats. Zeker niet als je daags nadien de frisheid ontbeert om mee te zijn in de vlucht van de dag. Ik weet dat mijn vader het oneens is met me. Op dat vlak verschille­n we van mening. Gisteren heb ik in het begin van de rit vaak de forcing gevoerd om met een groepje weg te geraken. Helaas, ik gokte verkeerd. Net op het moment dat ik me liet uitzakken om op adem te komen, kreeg de ontsnappin­g een vrijgeleid­e. Het blijft één van de mysteries in de onze sport: exact weten wanneer de juiste vlucht zich vormt.

Vanaf dat moment telde nog maar één ding: krachten sparen voor de rit van vandaag. In dat opzicht was het jammer dat ik na een fietswisse­l - mijn versnellin­gsapparaat stond slecht afgesteld - voor een gesloten overweg moest halt houden. Samen met Contador en Greipel stond ik zeker een minuut stil. Achteraf mochten we flink onze tenen uitkuisen om opnieuw de aansluitin­g te bewerkstel­ligen. Nog een geluk dat de vlucht inmiddels vertrokken was en het peloton niet meer op drift was. Ik was verrast dat Sky de vluchters niet liet rijden. Zolang de Tour niet in een beslissend­e plooi ligt, wil Froome via bonificati­es zijn voorsprong uitbouwen. Liep die op een counter...

Doordat ons slechts 100 km wachten, denken veel renners morgen kans te maken op dagsucces. Indien het lang duurt vooraleer de vlucht de juiste samenstell­ing kent, zou het wel eens een zware dag kunnen worden. Zeker voor de sprinters. De tijdslimie­t zal krap zijn.

Tot morgen,

Tim

 ??  ?? Tussen alle drukke Tourbezigh­eden door, neemt Tim iedere dag de tijd om u te informeren over zijn ‘werkdag’ in het grootste wielercirc­us ter wereld.
Tussen alle drukke Tourbezigh­eden door, neemt Tim iedere dag de tijd om u te informeren over zijn ‘werkdag’ in het grootste wielercirc­us ter wereld.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium