Het Belang van Limburg

Met Hasselt Z(w)ingt is nieuw volksfeest geboren

-

Ingestuurd door Chretien Paesen

Molenpoort bleek op 11 juli de meest geschikte plaats voor een alternatie­f voor het verdwenen Hasselt Ziiingt. De L&M-band maakte van de naar schatting 1.200 zielen één reusachtig koor.

De aftrap voor het nieuwe Hasseltse zangfeest op 11 juli werd zoals het hoort gegeven door Jan de Bellenman. Jos Roofthooft nam verder de presentati­e in handen. Later op de avond zou Jos ook nog een paar Vlaamse liedjes zingen en strooide hij enkele moppen uit over het vrolijke volk. Louis & Maurice hadden niet veel moeite om de kelen open te krijgen.

De zangboekje­s van weleer zijn nu vervangen door een reusachtig tekstscher­m, zodat iedereen kon meezingen. Hoewel de teksten af en toe niet goed konden volgen, bleek toch meestal dat ze al goed in de hoofden zaten. Als extra attractie trakteerde de Oerhassela­ar Jos Tuts het publiek op een paar van zijn gekende liedjes, al dan niet gepaard met de nodige borrels en attributen.

Zingende schepen

Wat niemand had kunnen vermoeden, is gebeurd: schepen Gerald Corthouts ontpopte zich tot zanger en ging zelfs in trio met de L&M-band een perfect gezongen ‘Daar is de lente’ aan. Gerald heeft een opvallend mooie stem en een toonvasthe­id waarvan menig gekend Vlaamse zanger groen van nijd zou worden. Dat belooft voor de komende edities van Hasselt Z(w)ingt. Over het weer mocht niemand klagen. Slechts enkele druppels verstoorde­n de gezellighe­id en deden enkelen het hazenpad kiezen. Zij die bleven, kregen echter ruimschoot­s gelijk want er werd nog onverwacht gezongen door Steyn (van FesTeyn) en volop gedanst. Tot na tienen de regen zich serieus kwam moeien.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium