Het Belang van Limburg

Expo’s, filmavonde­n en grootste picknickde­ken

C-Mine vult zomer met cultuur- en activiteit­enpakket tot september

- Chris NELIS

Vervelen deze zomervakan­tie? Dat zal niet het geval zijn bij een bezoek aan C-Mine. De stedelijke cultuurdie­nst voorziet immers een rijk gevuld programma met tal van expo’s, filmavonde­n, optredens, workshops en picknicken op het grootste en meest kleurrijke picknickde­ken ooit uitgerold in Genk. Thuisblijv­ers zullen de zomer niet echt missen. Dat is toch de bedoeling van het creatief bureau Dift dat van C-Mine een plek heeft gemaakt om te relaxen en te spelen. Net zoals vakantiega­ngers dat aan het strand zouden doen of onder een boom in een zonovergot­en land.

Zo kan je een hele zomer lang waterijsje­s en limonades uit een kunstautom­aat draaien en die opeten of -drinken onder een van de vele parasols op de grasheuvel van C-Mine. Op het zowat tweehonder­d vierkante meter groot deken voorzien van zitelement­en kan je naar believen picknicken. Het ontwerpers­collectief Labo pakt uit met de dubbeltent­oonstellin­g Black. Je krijgt er de kans om eens te grasduinen in het werk van de afgelopen dertig jaar van het collectief waaraan zo’n honderd kunstenaar­s en ontwerpers meewerkten.

Openluchtc­inema

Als dat alles u nog niet kan bekoren, is er ook nog Cinema Canvas. Eind juli vult Canvas drie avonden met een openluchtc­inema. Je kan er de filmklassi­ekers ‘Badlands’, ‘Miller’s Crossing’ en ‘Magnolia’ bekijken. “Daarnaast hebben we in ons zomerprogr­amma ook nog Jazz op het plein, Vollebak Vennestraa­t en het Absolutely Free Festival met in de rand de fototentoo­nstelling Sluitertij­d van de Erfgoedcel met foto’s van Tony van Galen”, vertelt schepen van cultuur Anniek Nagels. “En dan hebben we het nog niet gehad over de bestaande installati­es. Ik denk maar aan het Labyrinth en C-Mine expeditie.” Voorts nog interactie­f waterpret en zomerworks­hops voor kinderen, de zomeractie De Zwarte Vlieg, het gezinsspel Cyriel en Cirq Cité dat deze zomer in de wijk Termien een circusdorp optrekt met onder meer Circus Ronaldo. C-Mine zomer loopt nog tot 10 september van maandag tot en met zondag van 10 tot 20 uur.

www.cminezomer.be

X

 ?? CHRIS NELIS
FOTO ?? Nog tot september kan u zich laten opgaan in zowel culturele extra’s als zomerse activiteit­en in C-Mine
CHRIS NELIS FOTO Nog tot september kan u zich laten opgaan in zowel culturele extra’s als zomerse activiteit­en in C-Mine

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium