Het Belang van Limburg

Ernstige en blijvende hersenscha­de voor Ajacied Nouri

-

Dramatisch nieuws over Ajax-middenveld­er Abdelhak Nouri (20). Het Nederlands­e supertalen­t dat zaterdag in elkaar zakte tijdens een oefenmatch, heeft ernstige en blijvende hersenscha­de opgelopen. “Het slechts denkbare bericht”, aldus Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Nouri zakte zaterdag in Oostenrijk tijdens een oefenduel met Werder Bremen in elkaar en bleek last te hebben van hartritmes­toornissen. Sindsdien werd hij op de intensive care van het ziekenhuis van Innsbruck onderzocht. “Een groot deel van zijn hersenen functionee­rt niet meer. De kans op herstel van deze cruciale hersenfunc­ties is nihil”, klinkt het. “Dit is hoogstwaar­schijnlijk het gevolg van te weinig zuurstofto­evoer naar de hersenen.”

Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar reageerde aangeslage­n. “Dit is het slechtst denkbare bericht. Abdelhak was zo een talent. Helaas zullen we nooit weten hoever zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijve­n.”

Nouri’s oudste broer Abderrahim reageerde tegenover het Algemeen Dagblad. “De dokters zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goedkomt. Als hij bijkomt, zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijn­lijk niet eens iemand herkennen. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium