Het Belang van Limburg

“Geen reden tot paniek”

Yellow Tigers staan alweer voor loodzware klus

- Lars AUSEMS

Nieuweling­en in Kortessem - Zondag is er in Kortessem de vierde wedstrijd tellend voor het euregiokla­ssement voor nieuweling­en. De Nederlande­r

Dylan Strik start in witte leiderstru­i, maar Sam Poelmans (foto) uit Koersel volgt op amper vier puntjes. Leider in het knelpunten­klassement is Enzo Leijse en de trui van beste jongeren wordt gedragen door Vlaams kampioen Juul Maes. De wedstrijd start om 15.00u. De renners moeten tien ronden van zes kilometer afleggen.

Maastriatl­on Kinrooi - De Yellow Tigers starten vandaag (16.40u) in het Russische Kaliningra­d aan hun tweede luik van de World Grand Prix. Met drie nederlagen in het Turkse Ankara tot dusver verliep de start van dit prestigeto­rnooi vrij moeizaam. “Maar van panikeren is er absoluut geen sprake. Het belangrijk­ste voor deze jonge groep is dat we stappen vooruit kunnen blijven zetten. Het EK en de WK-kwalificat­ie blijven nog altijd ons hoofddoel”, aldus de Truiense Britt Herbots. In de World Grand Prix, een tornooi waarin de top twaalf van het vrouwenvol­leybal drie weken lang rondreist en elkaar in drie verschille­nde landen bekampt, verloren de Yellow Tigers drie maal en konden ze voorlopig slechts één set winnen. “We wisten vooraf dat het heel moeilijk zou worden tegen stuk voor stuk toplanden”, aldus hoekaanval­ster Britt Herbots. “Na het analyseren van de videobeeld­en, is het duidelijk dat vooral ons eerste contact niet goed genoeg was, wat het moeilijk maakt om verschille­nde opties te kunnen aanspelen. Onze tegenstand­ers vonden te simpel oplossinge­n. Bovendien zakten wij, in tegenstell­ing tot sommige landen, niet af met onze sterkste selectie. Dit tornooi dient voor ons dus vooral om te leren. Als we vooruitgan­g kunnen boeken, is deze World GP heel nuttig geweest”.

Zwaar drieluik

Dit weekend volgt met Nederland - de tegenstand­er van vandaaggas­tland Rusland en de Dominicaan­se Republiek echter opnieuw een aartsmoeil­ijke klus. “Landen met grote speelsters, veel aanvallend geweld en met power in overvloed”, oordeelt Herbots. “Maar we moeten onszelf tot het uiterste blijven drijven. Het is aan ons om te tonen dat we het elke ploeg moeilijk kunnen maken. Kansen liggen er altijd.”

 ??  ??
 ?? Foto VDB ?? De Truiense Britt Herbots hoopt vooral vooruitgan­g te kunnen boeken op deze World Grand Prix.
Foto VDB De Truiense Britt Herbots hoopt vooral vooruitgan­g te kunnen boeken op deze World Grand Prix.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium