Het Belang van Limburg

Jonge overvaller veroordeel­d voor bedreiging met mes

-

Een 21-jarige man uit As is veroordeel­d tot een celstraf van twee jaar, waarvan de helft uitstel. Tijdens een overval hield hij een mes tegen de keel van een vrouw aan een bankautoma­at. De man verscheen ook voor smaad aan de politie. Hij moet een boete van 3.000 euro betalen. De twintiger verscheen eind vorige maand in verschille­nde dossiers voor de correction­ele rechtbank in Tongeren. Zo gingen de meest zwaarwicht­ige feiten over een overval aan een bankautoma­at op 28 december 2016. Een vrouw stak zonder enig vermoeden haar bankkaart in de automaat en haalde geld af. Enkele seconden later werd ze langs achter vastgegrep­en. De twintiger duwde een mes tegen haar keel en schreeuwde dat ze hem 500 euro moest geven.

Verder moest hij zich ook verantwoor­den voor een feit van slagen en verwonding­en. Twee jaar eerder had hij een date geregeld met een andere dame via een website. Toen de twee elkaar ontmoetten, ontstond er een discussie. De man beet haar in de rechter bovenarm en linker hand. Verder nam hij haar gsm af en beschadigd­e hij haar wagen.

Dat de twintiger wel vaker agressief uit de hoek komt, bleek later nog eens tijdens een identiteit­scontrole van de politie waarbij hij de agenten uitschold. “Agressie is de rode draad in deze man zijn leven”, stelde de procureur tijdens de zitting. “Hij heeft een enorm kort lontje. Elke keer als iemand negatief tegenover hem staat, reageert hij op dergelijke manier. Dit kunnen we niet tolereren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium