Het Belang van Limburg

185.062 euro extra subsidie voor negen Limburgse jeugdverbl­ijven

- Yves LAMBRIX

Toerisme Vlaanderen investeert 185.062 euro in negen erkende jeugdverbl­ijven in Limburg. “Met dit geld kunnen vakantieve­rblijven hun accommodat­ie toegankeli­jker, moderner, brandveili­ger of kindvriend­elijker maken”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). In heel Vlaanderen krijgen 53 erkende jeugdverbl­ijven samen ruim een miljoen euro aan extra middelen. “Het is niet voor iedereen vanzelfspr­ekend om op vakantie te gaan”, zegt minister Weyts. “Ook mensen met een handicap of zorgbehoef­te moeten dat kunnen. Maar dat vergt inspanning­en en investerin­gen die niet onmiddelli­jk rendabel zijn. Net daarom komen wij tussen met financiële steun.”

Limburgse projecten

Weyts verlaagt met deze subsidies de vakantiedr­empel om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van ontspannin­g. Hij investeert daarom ook 185.062 euro in negen Limburgse projecten: Vakantiehu­is Fabiola in Maasmechel­en: 39.560 euro Jeugdcentr­um De Hoeve in Genk: 13.058 euro

Kamphuis Pexhof II in Meeuwen-Gruitrode: 4.464 euro ’t Peiterke in Overpelt: 51.266 euro

’t Chaletje in Bocholt: 3.969 euro

Akindo vakantiehu­is in Lommel: 12.070 euro Parochieza­al Stal in Beringen: 17.696 euro

JVC De Royer Brem in Meeuwen-Gruitrode: 7.345 euro Huis over Grenzen in Lommel: 35.634 euro

Welke investerin­gen?

Concreet wordt het geld onder meer gebruikt voor duurzaamhe­idsproject­en, renovatiew­erken, aanpassing­en in de infrastruc­tuur ten behoeve van mindervali­den en de zeer grondige vernieuwin­g van enkele kamphuizen. Toerisme Vlaanderen dekt voor deze projecten tot maximum 40 procent van de totaal subsidieer­bare kosten. In november vorig jaar nog bleek dat Vlaanderen de voorbije jaren in totaal 31 miljoen euro had geïnvestee­rd in Vlaamse jeugdverbl­ijven.

 ?? Foto BELGA ?? Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) trekt extra middelen uit.
Foto BELGA Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) trekt extra middelen uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium