Het Belang van Limburg

“Doorgaan op dit elan”

TARGETMAN BABACAR GUEYE MAAKT HET VERSCHIL

- Roger COX

Oefenwedst­rijden leggen de pijnpunten genadeloos bloot en die zijn bij STVV nog altijd talrijk. Maar de Kanaries beschikken ook over troeven. Met Gueye, Boli en Vetokele loopt er vooraan schoon volk rond. Babacar Gueye, de 22-jarige Senegalees, demonstree­rde tegen Beerschot-Wilrijk dat hij een absolute meerwaarde is. Met twee goals vlak voor rust deed hij de balans in Truiens voordeel overhellen. “Belangrijk voor het vertrouwen en voor de ploeg”, lachte de 1.92 meter lange goalgetter. “Mentaal is dit een opsteker. We waren nochtans niet goed aan de match begonnen. In het eerste half uur onderginge­n we de wedstrijd. Logisch. De coach is nog op zoek naar de juiste veldbezett­ing. Maar goed, we herpakten ons nadien en na de rust kwam de voorsprong niet meer in het gedrang.” Hoe belangrijk efficiënti­e is, werd in die eerste helft nadrukkeli­jk getoond. Beerschot-Wilrijk verkwansel­de een handvol doelrijpe kansen, bij STVV gingen de eerste twee ballen richting doel binnen.

“Niet alleen mijn verdienste”, bleef Gueye bescheiden. “Ook het werk van de hele ploeg. Eerst zette ik mijn hoofd tegen een flankbal. Mijn specialite­it. Daarna liet ik zien dat ik ook twee goeie voeten heb. Ik scoorde niet toevallig met mijn linker, die is toch iets beter dan mijn rechter.”

Ik ben ervan overtuigd dat ik met STVV de juiste keuze heb gemaakt. Tegen de start van de competitie zal er nog versterkin­g bijkomen

Babacar GUEYE

Een kleine twee weken scheiden STVV nog van de competitie­start tegen AA Gent. Op dit ogenblik is de ploeg nog een bouwwerf, met tal van gaten die gedicht moeten worden. Toch maakt Gueye zich geen zorgen.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik met Sint-Truiden de juiste keuze heb gemaakt. Tegen de start van de competitie zal er nog versterkin­g bijkomen. Ik maak me sterk dat dit STVV zijn mannetje zal staan in de Jupiler Pro League. Zelf wil ik doorgaan op dit elan en belangrijk zijn voor mijn ploeg.”

 ??  ?? Do Gu va on
Do Gu va on

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium