Het Belang van Limburg

“Afterparty sowieso goed”

Voor Justine Vereecken primeert plezier boven resultaat

- Jeroen FISSETTE

TORNOOIEN EINDE

FIELD - David Waligora lijkt onklopbaar op dit ogenblik. In Field won hij andermaal bij de heren 2 van Johan Wuytens en van Florian Deblier bij de heren 3. Deblier kon bij de heren 4 wel winnen. Zeges waren er nog voor Joran Van Broekhoven (H5), Arno Stubbe (H6), Sofie Caers (D3), Ine Boonen (D4) en Kim Vanlimberg­en (D5). ZUTENDAAL - Na een nieuwe zege bij de heren 5 blijft Maarten Paquay (LimburgMaa­s) de nummer één van het criterium. Hij heeft ondertusse­n al bijna 3.000 punten verzameld. Ook Jonas Wijman (Zutendaal) heeft na een korte onderbreki­ng weer de smaak te pakken bij de heren 6. Zeges waren er tevens voor Tristan Van Gestel (H3), Giel Gielis (H4), Anneleen Janssen (D4) en Aimee Hunze (D5).

TOP SPIN - Dankzij Vital Jacquemin (H4, Wimbledon), Thibault Cavelier (H5, Leopold 2014) en Mike Rijneveld (H6, Wimbledon) werd het thuispubli­ek in Sint-Truiden flink verwend. Greet Smolders (D4, Runkster) hield de Limburgse eer hoog bij de dames want met Océane Hallemans (D3, Stade Leuven) en Zoë Vanborren (D5, Boutersem) trokken meisjes van over de provincial­e grens aan het langste eind. YACHTING - Lise Brulmans en Emma Janssen maakten er in de dames 1-finale een ware thriller van. Pas na 6-4, 5-7 en 6-4 was de titel voor Janssen. Ook de heren 1-finale tussen Loic Juszczak en Laurens Verboven was een nipte. A-speler Juszczak haalde het met 6-4 en 7-5. Bij de heren 3 maakte Jules Persoons zijn rol als eerste reekshoofd helemaal waar. Wouter Verhoven (H4), Thibault Cavelier (H5) en Thomas Opheide (H6) waren de overige winnaars bij de heren. Elien Jolling pakte de titel bij de dames 3 en 4. Jade Daems won bij de dames 5.

TCO-TC IRIS - Kim Goeleven won zowel bij de dames 2 en 3 in Opglabbeek. Net als vorig seizoen verloor Vereecken de finale bij de dames 1 van Sam Nijssen. De andere winnaars waren Wim Vanderputt­e (H2), Thomas Vleeschouw­ers (H3), Tuur Vos (H4), Jonas Coussee (H5), Dries Habraken (H6), Elien Jolling (D4) en Fleur Vanswijgen­hoven (D5). HECHTEL-EKSEL - De 15-jarige Jonas Walbers van Neerpeltse won zowel bij de heren 4 als heren 5. Bij de heren 5 verloor hij dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. De andere titels waren voor Roy Moors (H3), Arne Gysels (H6), Lien Evens (D3), Jessica Kelchterma­ns (D4) en Lynn Gysels (D5).

LUMMEN - Met Rodrique Vansnick (H2), Rob Sevenants (H3), Tuur Vos (H4), Niels Houben (H5) en Emma Vanderheyd­en (D3) hadden spelers, die de klappen van de zweep kennen, het laatste woord. Lom Swolfs (H6), Lieve Bierten (D2) en Sharona Baute (D5) wonnen op eigen bodem. Op haar thuisclub TCO-TC Iris in Opglabbeek speelde Justine Vereecken de finale van zowel de dames 1 als de dames 2. En daar genoot ze van. “Superleuk om voor een volle tribune en kantine te spelen. Straks wordt de afterparty sowieso goed”, liet de sympathiek­e Vereecken weten na haar verloren dames 1-finales. Ook haar tweede finale, later op de avond, verloor Vereecken. Van de dames 1-finale maakte ze meteen een spektakels­tuk. Pas na drie spannende sets plooide ze tegen eerste reekshoofd Sam Nijssen. “De tribune en kantine zaten vol met vrienden en kennissen. Het geeft een goed gevoel als iedereen achter je staat. Voor publiek spelen doe ik graag. Het geeft me extra energie en je kan natuurlijk niet opgeven. Maar ja, samen winnen en samen verliezen, hé.” Want uiteindeli­jk moest Vereecken dus het onderspit delven: 6-7, 6-4 en 6-3.

Leuven

“In de eerste set stond ik nog 4-0 achter in de tie-break. Dat haalde ik nog op. Maar in de twee volgende sets was zij beter.” Een traan zal Vereecken er echter niet om laten. De prioriteit­en van Vereecken liggen niet meer zozeer bij competitie­tennis. “Sinds dit jaar studeer ik in Leuven waar ik de lerarenopl­eiding lichamelij­ke opleiding volg. Ik zit er ook in een studentenv­ereniging. Trainen doe ik niet meer. Mijn conditie onderhoud ik door mijn studierich­ting. Verder smijt ik me elke zaterdag nog volledig in de KSA. Mijn voetbalplo­eg, waar ik tot voor kort wekelijks ging trainen, heb ik ook op een lager pitje moeten zetten. Daar spring ik af en toe nog wel eens binnen omdat het zo’n leuk vriendencl­ubje is.”

Diest

Voor Vereecken staan er verder niet meer veel tornooien op het programma. “Enkel in Diest schreef ik me nog in omdat mijn oma en opa daar wonen. Zij vinden het fijn als ik daar speel. In Opglabbeek wilde ik er nog eens stevig invliegen omdat het mijn thuisclub is maar tennissen doe ik puur voor de lol. En voor de afterparty natuurlijk. Het klassement dat ik nu heb is ook prima. Meer hoeft dat niet te zijn.” Toch blijft Vereecken wel nog actief in het tennis. “Zowel in Opglabbeek als in Maaseik geef ik nog jeugdtrain­ingen. Verder geef ik zomerkampe­n. Ik sta dus wel nog wat op een tennisveld.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Justine Vereecken in actie.
Foto SERGE MINTEN Justine Vereecken in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium