Het Belang van Limburg

“Zoveel mogelijk finales winnen”

Jules Persoons en Jasper Hansoul treffen mekaar in twee finales op dezelfde dag

- Rob KWANTEN

Twee keer keken Jules Persoons (B+2/6, TC Excelsior) en Jasper Hansoul (B+4/6, TC Tenkie) mekaar gisteren in de ogen. In de EH3-finale op Yachting, evenals in de EH2-finale op TC Topspin, waar Persoons ook nog eens de EH3-finale mocht afwerken. Hij won ze alledrie. “Vorig seizoen is het me ook al eens overkomen dat ik op een dag drie finales moest afwerken”, vertelt de 17-jarige Jules. “Toen stond ik twee keer tegenover mijn trainingsm­akker Jorg Minten. Het is een zware dag, maar met dank aan de wedstrijdl­eiders van Topspin en Yachting heb ik de wedstrijde­n goed kunnen spreiden. En de steun die ik van mijn vriendin Eva krijg, geeft me een dosis extra kracht. Aan haar heb ik heel veel.”

Charlie Baus

Jules steeg op twee jaar tijd van C+30/2 naar B+2/6. Opvallend, want in tegenstell­ing tot vele van zijn leeftijdsg­enoten staat hij geen tientallen uren per week op de baan. “Ik volg in de winter één uur privéles bij Charlie Baus, af en toe koppel ik er ook nog een uurtje groepstrai­ning aan. That's it. In de zomer volg ik geen lessen en houd ik het bij een sporadisch uurtje sparren. Ik moet het dus vooral hebben van mijn wedstrijde­n. Ondertusse­n heb ik mij ook al opnieuw ingeschrev­en in Winterslag, Heusden en Basveld. Ik wil zoveel als mogelijk finales winnen, want dan komt er ook wat geld in het laatje. Het is dat of gaan werken, dus die keuze is snel gemaakt”, lacht Persoons, die er alvast nog een opvallende doelstelli­ng op nahoudt.

“B-2/6 of B-4/6 worden, want dan verbeter ik het hoogste klassement dat mijn ouders ooit bereikt hebben. Zowel mijn mama als mijn papa zijn immers B0 geweest. Toegegeven, mijn vader was verder geraakt als blessures geen roet in het eten hadden gegooid.”

Voetballen bij Heers

De 23-jarige Jasper Hansoul is dit seizoen goed op dreef. Voor aanvang van zijn twee finales won hij 11 van zijn 14 wedstrijde­n. “Opnieuw een klassement­je stijgen zou mooi zijn”, aldus Jasper. “Ook in Heren 2 trek ik goed mijn streng. De komende weken zal ik niet zoveel kunnen spelen als Jules, want de voorbereid­ing van het nieuwe voetbalsei­zoen komt eraan. Ik speel bij Heers, in derde provincial­e. Vroeger heb ik de kleuren van Wellen verdedigd.” Hansoul is een sportman in hart en nieren. Hij studeerde onlangs ook af als leraar lichamelij­ke opvoeding. “Werk zoeken is nu de boodschap. Hopelijk valt er in september iets uit de bus”, besluit hij.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Jasper Hansoul (l) en Jules Persoons stonden dit weekend twee keer tegenover mekaar.
FOTO SERGE MINTEN Jasper Hansoul (l) en Jules Persoons stonden dit weekend twee keer tegenover mekaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium