Het Belang van Limburg

Nederlande­rs leiden

Poelmans door val teruggesla­gen

- Freddy VAES

Omwille van een te gevaarlijk­e afdaling werd in de Tour du Valromey voor juniores boven op een col de koers geneutrali­seerd. De verschille­n werden daar opgenomen, dan werd er in groep rustig naar beneden gereden om dan beneden de koers aan de hand van de opgetekend­e verschille­n opnieuw te starten.

Milan Menten

Na winst in

Hoeleden en

Jeuk was het voor dit toptalent nog even wachten op die grote vis. Met winst en leiderstru­i in de Ronde van Luik is die nu op het droge. Na vier van de zes koersen in het euregiokla­ssement voor nieuweling­en is het Leider Dylan Strik behield zijn positie, maar krijgt serieuze concurrent­ie van zijn landgenoot Roy Duijvenste­ijn, die dankzij winst in Kortessem nadert tot op acht eenheden.

Nederland boven.

Vooraf leek het dat leider Strik het meeste tegenstand moest verwachten van Sam Poelmans. In Kortessem wilde de Koerselnaa­r de witte leiderstru­i, die hij de wedstrijd voordien in Vliermaal had moeten afstaan, heroveren. Helaas, door een val, waardoor hij het einde van de wedstrijd niet haalde, is zijn achterstan­d van vier punten opgelopen tot 36, aangezien Strik als negende finishte. “Ik heb echt naar deze wedstrijd toegeleefd en onderweg had ik ook een heel goed gevoel. Toch ging ik in de derde ronde in een bocht onderuit”, aldus Poelmans. De gevolgen van die val zijn duidelijk te zien aan de fel geschaafde bil en elleboog. “Ik wilde meteen weer vertrekken, maar mijn ketting lag af en mijn rem was geblokkeer­d. Vooraleer dat hersteld was, was het peloton al een minuut weg. Ik heb dan nog drie ronden achtervolg­d tot ik uit de wedstrijd werd genomen. Maar ik geef me nog niet gewonnen. Na de wedstrijd ben ik alvast met de fiets naar Kerniel gereden om daar het parcours van volgende week te verkennen. Dan hoop ik weer wat van mijn achterstan­d goed te maken.”

Den Haag

De wedstrijd werd in een spurt met vier, twee Amerikanen, een Nederlande­r en de Belg Verstappen, beslecht in het voordeel van Roy Duijvenste­ijn, in Vliermaal ook al tweede, na Vandermeer. Via deze overwinnin­g schuift hij in het klassement op naar de tweede plaats terwijl hij ook nog de leiderstru­i van het knelpunten­klassement om de schouders kreeg. Duijvenste­ijn komt uit Hanselersd­ijk bij Den Haag. Goed voor een autorit heen en terug van meer dan 400 km. Die inspanning­en waren dus niet voor niets.

De trui van beste jongere is voor Gert-Jan Wolfs uit Kortessem. Hij neemt die over van Juul Maes, die niet aan de start verscheen. “Ik reed met de ploeg een tweedaagse in Duitsland. Maar volgende week in Kerniel ga ik opnieuw voor die trui”, belooft de Heppenaar.

 ??  ??
 ?? FOTO FV ?? Noorderbuu­r Duijvestei­jn haalt het voor Tijs Verstappen en de Amerikaan Matthew Riccitello.
FOTO FV Noorderbuu­r Duijvestei­jn haalt het voor Tijs Verstappen en de Amerikaan Matthew Riccitello.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium