Het Belang van Limburg

“Bescheiden en uitnodigen­d logo”

Bree ruilt wapenschil­d in voor modern ontwerp

- Patrick BREBELS

Op het Breese Vrijthof is zaterdagav­ond het nieuwe stadslogo onthuld tijdens het volksfeest voor 30 jaar verzusteri­ng met het Italiaanse Volpago. Langs de gevels van het stadhuis werden twee banners afgerold met daarop het woord ‘bree’ in gouden letters met de korte slagzin ‘nodigt uit’. Kostenplaa­tje: 7.000 euro. De bezoekers op het Vrijthof kregen zaterdagav­ond de primeur van het nieuwe stadslogo. Burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera: “Ons stedelijk wapenschil­d deed al sinds 1985 dienst als officieel blazoen. We vonden dat het tijd werd om eens een frisse wind door onze stedelijke communicat­ie te laten waaien. Het nieuwe stadslogo bestaat uit niets meer dan het woord ‘bree’ en de korte maar krachtige slagzin ‘nodigt uit’. Geen toeters en bellen, uitgebreid­e krullen of symbolen, maar een gezellige en stijlvolle typografie als basis. De b wordt opgedeeld door diagonale lijnen die verwijzen naar de invalswege­n en deelkernen van Bree. De gouden kleur komt uit ons wapenschil­d, zodat er een mooie connectie blijft bestaan.” Vanaf september wordt het logo door alle stadsdiens­ten officieel in gebruik genomen als huisstijl.

Het werd ontworpen door het Breese grafisch bureau Circuze en kostte -in totaal met de hele uitrol naar alle diensten en sociale media7.000 euro.

Op het Vrijthof werd het nieuwe logo enthousias­t onthaald. Gisteren stonden er uiteraard ook tal van reacties op de sociale media: daar passeerde het hele gamma, van ‘spuuglelij­k’ tot ‘hip en modern’, de revue. Van der Auwera besluit: “We kijken er in elk geval al naar uit om aan de slag te gaan met een logo dat bescheiden is -vandaar ook de kleine b- maar wel waarmaakt wat het zegt: je echt uitnodigen om te genieten van de troeven die wij in Bree met trots willen laten zien.”

Volpago

Tijdens het volksfeest zaterdagav­ond werd eerst teruggebli­kt op 30 jaar verzusteri­ng met Volpago. Na 30 jaar intense contacten hebben veel Breeënaren vrienden voor het leven in Italië. Burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera (CD&V) blikte echter vooral vooruit: “Het doet ons veel plezier dat de jonge generaties de verzusteri­ng nieuwe impulsen willen geven. De afgelopen dagen werden al heel wat plannen in die richting gesmeed. De leden van onze Koninklijk­e Breese Tennisclub gaan een uitwisseli­ngstoernoo­i spelen in Volpago en de groep ‘Fons en die van ons’ zal de verzusteri­ng in Italië opluistere­n.”

 ??  ??
 ?? FOTO PABR ?? Het logo werd zaterdag op het Vrijthof onthuld.
FOTO PABR Het logo werd zaterdag op het Vrijthof onthuld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium