Het Belang van Limburg

K3 of Niels Destadsbad­er?

Zomerhit 2017 belooft ‘battle of the sexes’ te worden De genomineer­den per categorie

- Dennis VAN GOETHEM

Wie wint de Radio 2 Zomerhit 2017? Dat weten we pas binnen een maand, maar Radio 2 heeft zijn lijst met kanshebber­s al bekendgema­akt. K3 maakt alvast kans om zichzelf op te volgen, maar dan moeten de drie meisjes wel Niels Destadsbad­er het nakijken geven. Milow mag op beide oren slapen: hij zal dit jaar geen prijs in de wacht slepen. Vorig jaar haalde cultuurmin­ister Sven Gatz (Open Vld) de Leuvense zanger nog per ongeluk het podium op, deze keer is hij niet genomineer­d voor de Zomerhit. K3, de winnaar van 2016 met ‘Ushuaia’, is er wél weer bij. Marthe, Klaasje en Hanne halen hun tweede nominatie op rij binnen met ‘Pina Colada’. “Zeker een goed nummer”, zegt Peter Van de Veire, die vorig jaar de ‘Zomerhit’ presen- teerde. “Maar volgens mij zien de meisjes nog wat te groen achter hun oren voor een tweede beeldje. Ik zet mijn geld in op Niels & Wiels en Van Echelpoel. Niels Destadsbad­er vind ik een enorm straffe entertaine­r en een groot talent. Oké, ‘Skwon Meiske’ is maar een cover, maar wel een goeie. En Van Echelpoel is gewoon heel fris en vernieuwen­d. Hij verdient het ook.”

Als K3 toch wint, zouden ze pas de derde act zijn die zichzelf opvolgt. Recordhoud­ster Belle Pérez deed het tussen 2002 en 2006 vijf keer op rij, tussen 1999 en 2001 ging de prijs telkens naar ... de oude K3.

De underdog lijkt onze Eurovisies­ongfestiva­l-inzending Blanche, met ‘City Lights’. Dat was het meest gedownload­e nummer tijdens het Songfestiv­al en stond ook in de Ultratop op één. “Maar een zomers nummer is het niet”, zegt Van de Veire. “’City Lights’ is vrij donker en al enkele maanden oud. Maar kansloos is Blanche niet.” De 18-jarige zangeres kan de eerste Waalse Zomerhitwi­nnaar worden. Behalve de Zomerhit deelt Radio 2 ook prijzen uit voor de beste soloarties­t, groep en doorbraak. Ook daar doet Blanche het goed en staat ze in iedere mogelijke categorie – enkel tussen de groepen ontbreekt ze logischerw­ijze. Van Echelpoel en Milo Meskens zijn ook drie keer genomineer­d. Stemmen kan op de website van Radio 2. De awards worden uitgereikt op 13 augustus en uitgezonde­n op Eén en Radio 2. Bart Peeters praat dit jaar de show aaneen.(dvg)

XZOMERHIT

Blanche - ‘City Lights’

Delv!s - ‘Sunday Interlude’

K3 - ‘Pina Colada’

Laura Tesoro - ‘Higher’

Milo Meskens - ‘New Beginning’

Natalia - ‘You’ve Got a Friend (Live)’

Niels Destadsbad­er & Miguel Wiels - ‘Skwon Meiske’ Slongs Dievanongs - ‘Schoene Joenge’

The Dinky Toys - ‘The Sweetest Hangover’

Van Echelpoel - ‘Waddistjom’ GROEP Clouseau Van Echelpoel Bazart

The Dinky Toys Niels & Wiels Sylver De Geest SOLO

Blanche Milo Meskens Laura Tesoro Natalia Emma Bale Lost Frequencie­s Ozark Henry Milow Coely Slongs Dievanongs DOORBRAAK Blanche Milo Meskens Van Echelpoel Metejoor Delv!s

 ?? FOTO ISOPIX/FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Met ‘Pina Colada’ kan K3 zichzelf opvolgen, maar dan moet het beter doen dan Niels Destadsbad­er en zijn ‘Skown Meiske’.
FOTO ISOPIX/FOTO DIRK VERTOMMEN Met ‘Pina Colada’ kan K3 zichzelf opvolgen, maar dan moet het beter doen dan Niels Destadsbad­er en zijn ‘Skown Meiske’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium