Het Belang van Limburg

Asamoah maakt degelijke indruk op middenveld

-

“Er moeten nog drie, vier spelers bijkomen.” Coach Bartolomé Marquez had hetzelfde gezien als wij. Dit STVV vertoont twee weken voor de competitie­start nog een aantal serieuze lacunes. Eerst en vooral is dringend een bijkomende doelman nodig om de handschoen op te nemen tegen Pirard. Huidig tweede keeper Marten Schevenels zat zaterdag ondanks een heupletsel op de bank. Tweede pijnpunt: de linkerflan­k. Daar speelden zaterdag de jongeren Vandersmis­sen, Tarcan, Verbeek en Bourard. Verdienste­lijk allemaal. Maar nog te weinig. Ook Souleymane Diarra, overgekome­n van Ujpest, werd een tijd lang op die kant uitgespeel­d maar kon eens te meer niet bevestigen. “De flanken zijn te dun bezet”, aldus coach Marquez. “Ik heb slechts één buitenspel­er en geen valabele linksback.”

Centraal op het middenveld dan. Met alle respect, maar de Griek Charisis gaat de problemen niet oplossen die ontstaan zijn door het vertrek van Gerkens en Peeters. In de tweede helft opteerde coach Marquez voor een andere veldbezett­ing. Tester Samuel Asamoah, ex-Eupen, maakte een degelijke indruk. Geef hem een kans, durven we opperen. Een visie die gedeeld wordt door de Spaanse coach, die hem destijds Am Kehrweg onder zijn hoede had. “Hij kan een bal bijhouden en kan de ploeg veel bijbrengen. Dat is vandaag nog gebleken.”

CEO Philippe Bormans beloofde dat er nu snel werk zou worden gemaakt van de broodnodig­e versterkin­g. Ceballos, teruggekee­rd naar Charlton, is nog altijd een optie. Maar intussen wordt er vanuit Engeland ook nog nadrukkeli­jk aan de mouw getrokken van Yohan Boli. Kortom, er mag op Stayen nog veel beweging worden verwacht. Vandaag en morgen strijken nog enkele testers neer. Naar jaarlijkse traditie is het dus weer bijna van nul herbeginne­n. Play-off 1 is voorlopig een verre droom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium