Het Belang van Limburg

“Achteraan is het puzzelen”

- Roger COX

Vorige week Willem II en Ajax, komende zaterdag het Everton van Ronald Koeman en Wayne Rooney. De Genkse oefenpot van vanavond steekt daar schril tegen af. Toch past volgens sportief directeur Dimitri de Condé het tripje naar Bocholt perfect in het plaatje. “Volgende week hervat de competitie. Het is belangrijk dat iedereen speelminut­en verzamelt. De jongens die tegen Everton niet of weinig aan de bak zullen komen, kunnen we op deze manier toch een volledige match aanbieden.”

Dimitri DE CONDE Enkele dagen nog scheiden ons van de laatste rechte lijn richting competitie en stilaan beginnen ze zich in Genk ongemakkel­ijk te voelen. De ziekenboeg is behoorlijk volgelopen. Ook Dimitri de Condé zucht. “Het was sowieso al geen evidente voorbereid­ing, met de late terugkeer van onze internatio­nals. Maar die blessures strooien roet in het eten.” Bekijken we het per linie, dan valt volgens De Condé de averij in het offensieve compartime­nt nog mee. “Natuurlijk is er tijdsdruk, de eerste competitie­match komt eraan. Maar op vrij korte termijn recuperere­n we een aantal jongens. Ingvartsen heeft weinig vakantie gehad. Zijn evolutie bekijken we dag per dag, dat kan snel gaan. Karelis staat te popelen maar moeten we medisch verantwoor­d inpassen en de lange revalidati­e van Pozuelo is geen echte verrassing. Maar ook zonder hen zie ik voldoende aanvallend potentieel. In de wedstrijde­n tegen Ajax en Willem II hebben een aantal jonge jongens - ik tel ook de flankspele­rs mee - zich in positieve zin gemanifest­eerd. Ze knokken allemaal voor hun plaats en hebben voor veel dreiging gezorgd. Ook de uitstekend­e reactie na die vroege achterstan­d tegen Ajax stond me aan. Dat getuigt van weerbaarhe­id.”

Alert op transferma­rkt

Het grote pijnpunt bij Genk situeert zich intussen in de verdedigin­g. Castagne en Walsh zijn vertrokken, Dewaest is out tot de winterstop en doelman Vukovic, Maehle, Uronen en Janssens zitten in de lappenmand.

De Condé: “Achteraan is het puzzelen voor de technische staf. Hopelijk kunnen we dat snel oplossen, we blijven alert op de transferma­rkt. Maar in afwachting daarvan hoop ik dat andere jongens opstaan. In het verleden produceerd­en wij altijd veel aanvallend talent. Nu kloppen ook een aantal verdediger­s op de deur. Een goeie ontwikkeli­ng. Alleen missen zij nog wat ervaring, wat soms een risico is.”

De groep samenhoude­n, één van de doelstelli­ngen van de nieuwe clubleidin­g, lukt wel prima. Op Castagne na is er niemand vertrokken. “Wij gaan ervan uit dat het zo blijft”, besluit De Condé. “Die vastberade­nheid en ambitie stralen we als club uit. Ja, ook Pozuelo zie ik niet vertrekken. Ik kan erin komen dat hij ambitie heeft en andere lucht wil opsnuiven. Maar het is zeker niet zo, dat hij uitgekeken is op Genk. Wij zullen hem zeker naar een mooie transfer loodsen. Alleen niet dit jaar.”

Het was sowieso al geen evidente voorbereid­ing, met de late terugkeer van onze internatio­nals. Maar die blessures strooien roet in het eten

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Jere Uronen heeft last van de knie.
Foto JEFFREY GAENS Jere Uronen heeft last van de knie.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium