Het Belang van Limburg

Steppe op weg naar STVV

CONTRACT VAN DRIE JAAR LIGT KLAAR VOOR DOELMAN

- Pieter VANLOMMEL

Het lijkt erop dat STVV haar felbegeerd­e tweede doelman eindelijk te pakken heeft. Normaliter zet Kenny Steppe vandaag zijn handtekeni­ng onder een driejarig contract. De 28-jarige Antwerpena­ar komt over van Zulte Waregem, waar hij de rol van tweede doelman vertolkte achter Sammy Bossut. Ook Cristian Ceballos zou eerstdaags aansluiten voor een nieuwe uitleenbeu­rt. Dakonam Djene trekt dan weer de deur achter zich dicht op Stayen. De Togolees zet binnenkort zijn handtekeni­ng bij een Spaanse club. Elf dagen voor de competitie­start kunnen de Kanaries hun zoektocht naar een volwaardig doelmannen­duo bijna afronden. Op Stayen ligt een contract van drie jaar klaar voor Kenny Steppe. Zijn komst zou goed nieuws betekenen voor het aantal Belgen op het wedstrijdb­lad en een einde maken aan een lang aanslepend dossier. In de Truiense zoektocht naar een tweede doelman achter Lucas Pirard was er immers eerst een akkoord met Looienaar Yannick Thoelen. Maar dan ging zijn club AA Gent plots dwarsligge­n. Bijgevolg richtte STVV haar pijlen op Steppe, die ook de interesse genoot van Gent. Sint-Truiden lijkt nu echter aan het langste eind te trekken in de strijd om de gewezen doelman van Beerschot, Heerenveen, Waasland-Beveren en Zulte Waregem.

Ceballos landt vandaag

Er valt nog meer heuglijk nieuws te noteren op Stayen. Cristian Ceballos landt vandaag in België om deze week bij de groep aan te sluiten. De Spanjaard speelde vorig seizoen al op uitleenbas­is voor de Kanaries en zou daar nu nog een jaartje aan vastknopen. De flankaanva­ller ligt nog tot juni 2018 onder contract bij Charlton Athletic, die andere club van Roland Duchâtelet, maar maakte er geen geheim van dat hij nog wat langer in het shirt van STVV wil spelen.

Exit Djene

Wie we wellicht niet meer in dat geel-blauwe shirt zullen zien, is Dakonam Djene. De centrale verdediger staat op het punt zijn handtekeni­ng te zetten bij een niet nader genoemde Spaanse club. Djene kwam vorige zomer over van Alcorcon, de Spaanse club uit het netwerk van Duchâtelet. In zijn eerste maanden op Stayen liet de Togolees geen onvergetel­ijke indruk na en ging het licht meermaals uit. Maar na de winterstop herpakte hij zich en groeide hij uit tot één van de sterkhoude­rs in de defensie. Hoeveel STVV voor de internatio­nal vangt, is niet bekend. Wél zou er al een akkoord zijn met een vervanger. Dat is geen overbodige luxe, want met Ruben Fernandes vertrok vorige week al een andere titularis uit de Truiense defensie. Djene werd nog opgenomen in de selectie voor de oefenpot tegen Westerlo, of hij er vanavond ook daadwerkel­ijk zal zijn, valt te betwijfele­n. Coach Marquez liet hem gisteren alvast niet deelnemen aan de verdedigen­de oefeningen en de Togolees liet ook al aan zijn medemaats verstaan dat hij vertrekt.

 ??  ??
 ?? Foto PHN ?? Kenny Steppe staat sinds 2015 onder contract bij Zulte Waregem.
STVV
Foto PHN Kenny Steppe staat sinds 2015 onder contract bij Zulte Waregem. STVV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium