Het Belang van Limburg

TEMPO INSPIRATIE

Kanaries voetballen in voorlaatst­e oefenpot amper kans bij mekaar

- Pieter VANLOMMEL

Komt het nog goed met STVV voor de competitie­start op 30 juli? Na de oefenpot van gisteren tegen Westerlo zijn we geneigd om op die vraag nee te antwoorden. Tegen de tweedeklas­ser, die afgelopen weekend nog met 6-0 verloor van KV Mechelen, kregen de Kanaries geen enkele grote kans bij elkaar gevoetbald. “Het ontbreekt ons aan automatism­en”, stelde Igor Vetokele vast. Ja, het was broeierig warm op het veld van Herk FC. Maar of dat de echte reden is van het saaie kijkstuk dat STVV en Westerlo opvoerden, valt te betwijfele­n. Vooral in het geval van STVV moeten stilaan de alarmbelle­n afgaan. Coach Bartolomé Marquez bracht immers voor het eerst in deze voorbereid­ing een elftal tussen de lijnen dat iets weg heeft van een typeploeg. En die bakte er hoegenaamd niets van. Na 45 minuten konden we twee halve kansen noteren: twee kopballen, eentje van Teixeira en eentje van Boli. De 4-4-2 die Marquez tussen de lijnen bracht, kon op geen enkel moment Westerlo in de problemen brengen. Eens te meer werd duidelijk dat dit STVV slagkracht mist op het middenveld. Of dat met het vastleggen van Ceballos en Asamoah (zie onder) opgelost wordt, is maar de vraag. Er loopt dan immers nog steeds geen strateeg rond, iemand die de lijnen uitzet, tussen de lijnen opduikt en voor creativite­it zorgt.

Terugkeer Bezus?

Het gebrek aan geel-blauwe aanspeelpu­nten en het lamentabel­e tempo was bij momenten schrijnend om te zien. In die optiek wordt er hard gewerkt aan een terugkeer van Roman Bezus. De Oekraïner die momenteel in zijn thuisland vertoeft was eerst overbodig bij STVV, maar zou nu toch in aanmerking komen voor een verlengd verblijf.

Maar ook van op de flanken viel er zo goed als geen gevaar te noteren en dat zorgde bij de aanwezige fans voor gefronste wenkbrauwe­n. Het beterde er niet op toen Marquez een zestal wissels doorvoerde na het uur. De betere kansen waren daarna zelfs nog voor Westerlo, maar Heymans en Bertjens konden niet afwerken. “Het was allemaal wat inspiratie­loos”, trapte Igor Vetokele een open deur in. “Op de warmte mogen we dit niet steken. Dat gold immers ook voor Westerlo. Het is vandaag duidelijk geworden dat we nog veel werk aan de winkel hebben. Er moeten veel nieuwe jongens ingepast worden en je merkt dat het ons daardoor aan automatism­en ontbreekt.”

Of de man die deze zomer definitief overkwam van Charlton Athletic het nog goed ziet komen, zo kort bij de start van de competitie? “Geen commentaar”, klonk het veelzeggen­de antwoord.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Kurt Abrahams maakt het leer ongrijpbaa­r.
FOTO JEFFREY GAENS Kurt Abrahams maakt het leer ongrijpbaa­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium