Het Belang van Limburg

Hasselt en Genk op kop met vijf zeges

-

Wie straks de jubilieume­ditie van onze Orléans-vlucht wil winnen, woont best in Hasselt of Genk. Althans, dat zou je kunnen afleiden uit het aantal zeges per gemeente/stad. Met elk vijf overwinnin­gen delen beide steden de koppositie in dat lijstje. Ook Lanaken, Tessenderl­o (met elk vier zeges), Heusden-Zolder en Maasmechel­en (elk drie) scoren goed. De 49 autowinnaa­rs werden overigens gespreid over 23 gemeenten (zie tabel). Maar het meest succesvol zijn dus Hasselt en Genk. Dat is goed nieuws voor de familie Vrancken. Want terwijl Sandra (29) de duivenspor­t beoefent met vader Willy (59) in Hasselt, verhuisde Isabel (35) naar... Genk. “Het zou mooi zijn, mocht één van mijn twee meiden winnen. Zolang ik het reservewie­l maar krijg”, lacht vader Willy.

In 1999 was de familie Vrancken al eens aan het feest. Toen won Isabel - toen nog spelend in Kuringen - de wagen. “Het was een onvergetel­ijk moment, toen de bevestigin­g viel”, glunderen de zussen. “Het was, wellicht net zoals bij alle andere winnaars, een heus volksfeest. De straat werd afgesloten, er was een orkestje,… We denken er nog vaak aan terug, zeker nu de vlucht nadert. Want Orléans is nu eenmaal hét hoogtepunt van het duivenseiz­oen.”

“Zusje, ik gun het je van harte, maar toch win ik liever zelf”, lacht Isabel. “En als jij niet wint, dan bazuin je weer rond dat papa jou slechte duiven gegeven zou hebben”, plaagt Sandra terug. Intussen hebben beide zussen een gezinnetje gesticht en hebben ze elk ook een duivenhok opgetrokke­n. Isabel is verpleegku­ndige, woont in Genk en heeft twee kindjes: Leandro en Isaura. En assistent-manager Sandra uit Hasselt - gehuwd en mama van Ilan - verwacht in november een tweede zoontje. “De combinatie gezin-werk-duifjes lukt prima, op voorwaarde dat je er niet te veel houdt”, zeggen ze in koor. “We zijn heel close”, zegt Sandra. “Zo hangen we minstens één keer per dag met mekaar aan de telefoon.”

“Vaak gaat het dan over onze kinderen of de werkdag, maar nu ook geregeld over Orléans.” 5x 4x 3x 2x 1x

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium