Het Belang van Limburg

Overwinnin­g zonder Belfodil en Raman

-

Na zijn intikker tegen Lens afgelopen zondag was Orlando Sa gisteren tegen Quevilly opnieuw goed bij schot. Twee keer vond hij voor rust de netten. “Of het nu een oefenwedst­rijd of een competitie­match is, het is altijd goed om te scoren”, zegt de clubtopsch­utter van vorig seizoen. “Het geeft vertrouwen, maar het belangrijk­ste is dat ik fit ben voor de start van het seizoen en de eerste match tegen KV Mechelen.”

En dat komt helemaal goed volgens de Portugees. “De ploeg is beter, compacter en speelt met meer vertrouwen. Op en naast het veld is er veel veranderd en op training worden we steeds beter. We zijn op de goede weg, hopelijk blijft dat zo. Alle spelers werken als een familie.”

Transfer

Een familie waar Sa mogelijk niet lang meer deel van uitmaakt als we onder meer France Football mogen geloven. Het Franse voetbalbla­d bracht hem al in verband met Marseille. Eerder waagde Legia Warschau al een poging om hem terug naar Polen te halen en een niet nader genoemde Belgische club wimpelde hij eveneens af. “Het is altijd goed als er ploegen geïnteress­eerd zijn”, vindt Sa. “Maar mijn focus ligt volledig op Standard. Ik blijf werken op deze manier. Of ik blijf of wil vertrekken? In voetbal kan je niets zeker zeggen, morgen kan alles weer anders zijn. Op dit moment ben ik honderd procent bij Standard. We zien wel wat er in de toekomst gebeurt, maar ik ben gelukkig hier”, benadrukt hij. Standard was gisteren met 0-2 te sterk voor de Franse tweedeklas­ser Quevilly. Orlando Sa scoorde beide goals. Telkens deed hij dat op assist van Polo Mpoku, die naast hem in de spits speelde en aanvoerder was. We kregen wederom geen Benito Raman of Ishak Belfodil (adductoren) te zien.

 ?? FOTO PHN ?? Orlando Sa nam de twee goals tegen Quevilly voor zijn rekening.
FOTO PHN Orlando Sa nam de twee goals tegen Quevilly voor zijn rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium