Het Belang van Limburg

Thiam op schema voor WK

Olympisch kampioene heeft twee weken voor titelstrij­d geen last meer van de knie

- Hans JACOBS

Dik twee weken voor het WK is olympisch kampioene Nafi Thiam volledig zichzelf. Gisteren oefende ze de hordesprin­t op de meeting in haar Luik. “Stress voor het WK? Waarom, dat leidt nergens toe.” Het is een beetje een vreemd gezicht: Anne Zagré, de Belgische recordhoud­ster op de 100m horden, en Eline Berings, ook gevestigde waarde op de hordesprin­t, in de startblokk­en naast Nafi Thiam, olympisch kampioene zevenkamp. Sinds haar glorieuze zevenkamp op het officieuze WK in Götzis, waar ze de magische 7.000-puntengren­s doorbrak, gaat het in een lange, rechte lijn richting WK in Londen, over dik twee weken. Alleen werd die lijn even verstoord door een knieblessu­re, waardoor ze paste voor het BK. Sinds enkele weken is Thiam weer op dreef en oefent ze op verschille­nde meetings afzonderli­jke onderdelen van de zevenkamp in. Gisteren eindigde ze tegen de pure hordesprin­tsters als zesde in 13.55, haar op één na beste chrono. Haar persoonlij­k record bedraagt 13.34, gevestigd in Götzis.

Thiam: “Mijn ritme was nog niet zoals het hoorde, het gevoel was nog niet zoals het hoorde en toch loop ik snel. Het is net om die foutjes eruit te krijgen in mijn zevenkamp op kampioensc­happen dat ik deze wedstrijde­n doe. Ik heb niet de tijd om alle onderdelen op de zevenkamp te doen, vandaar pik ik er diegene uit die mij het nuttigst lijken.”

Zo oefende ze enkele weken geleden het verspringe­n, en zaterdag in Heusden-Zolder het hoogspring­en, dat ze dit jaar een beetje aanpaste. Het goede nieuws: ze heeft helemaal geen last meer van haar knie die haar even buiten strijd hield.

Op naar Londen dus. Of ze de stress van het WK al voelt? Thiam: “Stress? Waarom? Dat leidt nergens toe.”

Psychologi­sch belangrijk

Ook Kevin, Jonathan en Dylan Borlée waren van de partij in Luik. Zoals wel vaker liepen ze er een 300m. Jonathan werd tweede (32.20, zijn persoonlij­ke record bedraagt 31.87), maar had wat last van zijn hamstrings. Kevin (32.22) eindigde derde en Dylan (32.51) vierde met een persoonlij­k record op 300m. Kevin: “Stilaan komt het goede gevoel terug, het is een opluchting dat Jonathan en ik ons WK-ticket op de 400m op zak hebben.”

Nafi THIAM

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium