Het Belang van Limburg

Cafébaas houdt inbreker in bedwang

- Dirk ROEFFLAER

In café ’t Lindehof in Rutten heeft de uitbater dinsdagavo­nd een inbreker op heterdaad betrapt. Stefan Mulleners kon de dief in bedwang houden tot de politie arriveerde om hem te arresteren. Stefan Mulleners (47) beseft nog niet goed wat hem is overkomen wanneer hij zijn verhaal doet: “Eigenlijk heb ik een groot risico genomen. Het had evengoed erger kunnen aflopen voor mij. Wat als ze met twee waren? Of als hij een revolver bij had?”

Omdat er ‘hanenzinge­n’ op het programma stond, moest Stefan vroeger uit de veren. Toen hij om 7.15 uur in de keuken kwam, stond hij oog in oog met de inbreker. “De man zag mij en zette een stap achteruit. Hij vluchtte naar het zaaltje waar de biljart staat, want langs daar was hij binnengeko­men”, vertelt Stefan. De inbreker was over de muur van de koer gekropen en had de nooduitgan­g geforceerd. “Ik ben hem achterna gelopen en heb hem vastgegrep­en. In het tumult heeft hij de tv op de grond gestoten. We zijn op de grond beland en dan heeft hij me gestampt en in mijn bovenarm gebeten. Plotseling zag ik dat hij een grote schroevend­raaier bij had. Die heb ik kunnen afpakken en onder zijn kin geduwd. Toen ik mijn gsm wilde pakken, werd hij opnieuw agressief. Ondertusse­n was mijn vrouw toegekomen en die heeft de politie gebeld. Terwijl heb ik hem naar het sas aan de voordeur kunnen duwen. Daar begon hij mij te bedreigen en heb ik hem met zijn schroevend­raaier op het hoofd geslagen. Toen arriveerde de politie en die hebben hem meegenomen.” De inbreker had de kassa leeggemaak­t. Hierin zat 75 euro aan wisselgeld. Daarnaast had hij ook 80 euro uit een portefeuil­le gestolen en tot slot had hij de spaarkas leeggemaak­t. Hierin stak een paar honderd euro. De inbreker is een 46-jarige man uit Flémalle. Hij is bekend bij de politie voor drugsfeite­n, inbraken en diefstalle­n. Stefan is niet trots op zijn heldendaad: “Dit wil ik geen tweede keer meemaken. Ik ben wel blij dat ik weet wie hier is binnen geweest. Anders zou een mens eender wie beginnen te verdenken.”

Ook inbraak in chinees restaurant

De inbreker had zijn auto wat verderop in het dorp achtergela­ten. Die werd getakeld voor sporenonde­rzoek. Dezelfde nacht is ook ingebroken in chinees restaurant Le Mandarin op de Luikerstee­nweg. Verder onderzoek moet uitwijzen of het om dezelfde dader gaat.

Eigenlijk heb ik een groot risico genomen. Wat als ze met twee waren? Of als hij een revolver bij had? Stefan MULLENERS Cafébaas

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Stefan Mulleners is niet trots op zijn heldendaad: “Dit wil ik geen tweede keer meemaken.”
FOTO DIRK ROEFFLAER Stefan Mulleners is niet trots op zijn heldendaad: “Dit wil ik geen tweede keer meemaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium