Het Belang van Limburg

Wij ontvingen volgend “recht op antwoord” vanwege Bart Nicolaï naar aanleiding van het artikel van 5 juli ““Agressieve everzwijne­n zijn ontsnapt uit illegale kwekerij””.

-

Ten onrechte word ik verantwoor­delijk gehouden overlast bezorgd te hebben. Ik protesteer hier tegen met klem alsmede de verdachtma­kingen in het verleden opgesomd door de heer Mees.

Het in het betwiste artikel vernoemde everzwijnp­ark bestaat reeds meer dan 50 jaar alwaar men steeds varkens heeft gehouden voor eigen gebruik. Ik zelf heb gratis dit park een tiental jaren gekregen en er zijn nooit moeilijkhe­den geweest. In dit park verbleven geen 60, maar 40 evers.

Op vraag van ANB ben ik akkoord gegaan op een opruimings­actie te doen.

Deze actie werd uitgevoerd door agenten van ANB en onder toezicht van de politie en burgemeest­er.

De eerste dag verliep normaal, doch voor de tweede dag is er door onbekenden een gat in de draad gemaakt waardoor een aantal varkens ontsnapt zijn en de overige werden afgemaakt. Ondergetek­ende heeft op vraag van ANB hieraan zijn volledige medewerkin­g verleend, waardoor dit park definitief gesloten is.

Het is echter oneerlijk en onjuist dat thans beweerd wordt dat sommige overlast thans het gevolg zou zijn van enkele ontsnapte zwijnen door toedoen van onbekende derden. Iedereen weet dat er in gans de provincie een overlast van everzwijne­n is van Koersel naar Leopoldsbu­rg, As, Bilzen, en thans ook Riemst, Hoeselt en Tongeren en dat er meerdere honderden everzwijne­n in Limburg rondzwerve­n.

Aan deze overlast heb ik niet de minste verantwoor­delijkheid. Ik weet dat ANB een pv heeft opgesteld, maar ben geenszins op de hoogte van een onderzoek door het parket. Voor zover dicht echter toch het geval zou zijn, heeft de heer Mees door zijn verklaring­en alleszins het gerechteli­jk onderzoek in het gedrang gebracht.

Ook de vermelding van vroegere onderzoeke­n is tendentieu­s en heeft enkel als doel mij in een slecht daglicht te plaatsen en eerroof opzichtens mijn persoon te plegen. Op uitzonderi­ng van een verkeersov­ertreding heb ik een blanco strafregis­ter. Ik heb dan ook het vast voornemen opzichtens de auteurs van deze eerroof strafklach­t in te dienen.

Getekend: Bart Nicolaï

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium