Het Belang van Limburg

Drie Palestijns­e tieners gedood bij zware rellen in Jeruzalem

-

Bij rellen in Jeruzalem zijn drie

Palestijne­n gedood. Nog eens 200 Palestijne­n werden gewond.

Dat gebeurde vlak na het vrijdaggeb­ed in de buurt van de Tempelberg. De Palestijne­n zijn in opstand gekomen omdat er sinds vorige week metaaldete­ctoren staan aan de voet van de Tempelberg. Mannen onder vijftig mogen niet meer binnen. Ook de Oude Stad is verboden terrein. De verscherpt­e controles zijn een reactie op de dood van twee Israëlisch­e politieman­nen. De Palestijns­e president Abbas heeft aan de Amerikaans­e president Trump gevraagd Israël te overtuigen de maatregele­n op te heffen.

JERUZALEM - OJ Simpson in oktober vrij NEVADA -

De voormalige Amerikaans­e football-ster

O.J. Simpson (foto) komt in oktober vrij, na tien jaar in de gevangenis te hebben doorgebrac­ht. Dat heeft een commissie in Nevada beslist. De nu 70-jarige Simpson was in 2008 door een rechtbank wegens een gewapende overval in Las Vegas tot minstens 9, maximaal 33 jaar cel veroordeel­d. De vrijlating is voorwaarde­lijk.

Duitse reizigers naar Turkije gevraagd waakzaam te zijn

De spanningen tussen Duitsland en Turkije bereiken een nieuw hoogtepunt na de arrestatie van Duits mensenrech­tenactivis­t Peter Steudtner.

De Duitse minister van Buitenland­se Zaken, Sigmar Gabriel, verscherpt het reisadvies. “Ons beleid ten aanzien van Turkije moet veranderen. We moeten aan de verantwoor­delijken in Ankara duidelijk maken dat dergelijk beleid niet zonder gevolgen blijft”, zegt Gabriel. Duitsers die op reis gaan naar Turkije moeten dat nu aangeven aan het consulaat. Ze worden geboden extra voorzichti­g te zijn. Ook de exportverz­ekering voor investerin­gen in Turkije wordt herzien. Aanleiding voor de maatregele­n is de arrestatie van Duits mensenrech­tenactivis­t Peter Steudtner. Hij werd met acht Duits collega’s opgepakt in Turkije, wegens mogelijke banden met Gülen.

BERLIJN -

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium