Het Belang van Limburg

Raman weer niet in de selectie

-

Het wordt steeds duidelijke­r dat Standard-trainer Ricardo Sa Pinto niet meer op Benito Raman rekent. De Portugese oefenmeest­er heeft de 22-jarige aanvaller niet opgenomen in kern voor de oefenwedst­rijd van vanavond tegen FC Metz. Vandaag (zaterdag) spelen de Rouches tegen het Franse Metz hun laatste oefenwedst­rijd voor de competitie­start. De partij vindt plaats op het veld van Seraing en start om 16.45u. Benito Raman maakt opnieuw geen deel uit van de wedstrijdk­ern. Trainer Ricardo Sa Pinto lijkt niet op de kleine Gentenaar te rekenen en stelde hem de voorbije twee oefenmatch­en al niet op. “Ik moet nu eenmaal beslissing­en nemen”, herhaalde Sa Pinto.

“Benito werkt goed. Over zijn instelling kan ik niets zeggen. Het is niet zijn fout, maar de mijne. We zijn nu eenmaal dicht bij de competitie­start en ik ben niet verplicht om iedereen op te stellen.”

Niet Messi

Voorlopig krijgt dus Renaud Emond de voorkeur op Raman, maar wat doet die laatste dan precies verkeerd? “Voor mij is hij offensief goed, maar defensief is hij misschien niet altijd zoals de anderen. Maar ik wil niet individual­iseren. We spreken hier niet over Messi, hé. Er zijn nog andere spelers die ook geen minuten kregen.”

Ook Bodart, Deom, Luyindama, Luchkevych, Mmaee en de geblesseer­de Lavalée ontbreken tegen Metz. Fan Day: 14.000 bezoekers - Liefst 14.000 toeschouwe­rs vonden vrijdag hun weg naar Sclessin voor de jaarlijkse fandag. De supporters kregen een open training en allerhande animaties (handtekeni­ngensessie­s, kleedkamer­bezoek, …) voorgescho­teld.

18 à 19.000 abonnement­en verkocht - De Luikse club communicee­rde dat het tot dusver – twee weken voor de eerste thuismatch tegen KRC Genk - tussen de 18.000 en 19.000 abonnement­en heeft verkocht. Ter vergelijki­ng: rond deze tijd vorig jaar bracht de Luikse club 21.000 abonnement­en aan de man.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Het liedje van Benito Raman bij Standard lijkt uitgezonge­n.
FOTO PHOTO NEWS Het liedje van Benito Raman bij Standard lijkt uitgezonge­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium