Het Belang van Limburg

Moord Sofie Muylle: verdachte langer in cel

-

De Roemeen Alexandru C. (23) blijft minstens een maand langer in de cel voor de moord op Sofie Muylle in Knokke.

Dat heeft de raadkamer in Brugge gisteren beslist. De ‘man met de blauwe jas’ verzet zich niet tegen zijn aanhouding. “We hebben zijn vrijlating niet gevraagd, we wachten op een herverhoor”, zegt zijn raadsman Pieter Filipowicz. De advocaat benadrukt dat zijn cliënt rustig is en van plan is mee te werken aan het onderzoek.

Een nieuw verhoor stond nog niet gepland omdat de speurders en onderzoeks­rechter op vakantie zijn. Wellicht gaat de nieuwe ondervragi­ng begin augustus door.

Scoutsleid­ing vergeet kinderen op dropping na avondje drinken

Er is heel wat ophef in Wallonië over een scoutskamp waarvan de leiders vergaten kinderen van een dropping op te halen omdat ze hun roes uitsliepen.

Zo’n 25 scouts tussen 12 en 16 uit het Luikse Magnée deden tijdens een kamp in Luxemburg mee aan een nachtelijk­e dropping. Ze werden ’s avonds door hun vier leiders achtergela­ten en moesten dan om 9 uur op een afgesproke­n punt geraken. De jongeren waren op dat uur ter plekke, maar geen van de leiders stond hen op te wachten. Uiteindeli­jk belden de tieners aan bij een buurtbewoo­nster. Die probeerde de leiders tevergeefs te bellen, en reed daarna met enkele tieners naar de kampplaats. Daar bleken de leiders rond 11.20 uur nog te slapen. Op het kampterrei­n trof ze meerdere lege bierflesje­s en -bakken aan. De Franstalig­e scoutsfede­ratie relativeer­t het voorval. Volgens hen ging het om 17 flesjes voor zeven personen, al geven ze toe dat het fout was van de leiders om te laat bij de kinderen te zijn. “Misschien ging hun wekker niet af.”

Tal van bezoekers Tomorrowla­nd beroofd van hun smartphone

Verscheide­ne bezoekers van Tomorrowla­nd zijn vorig weekend op het festivalte­rrein zelf beroofd van hun smartphone, melden ze zelf op sociale media.

De daders slaagden er telkens in om het toestel ongemerkt uit de handtas of broekzak van hun slachtoffe­rs te stelen. “We geven bezoekers de raad mee om dure spullen in de lockers op te bergen”, zegt woordvoers­ter Debby Wilmsen van het festival.

Naast de diefstalle­n raken heel wat festivalga­ngers ook gewoon hun toestel kwijt. Dat komt dan tijdens of na het evenement bij de verloren voorwerpen terecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium